Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:659248
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. Kāpēc, jūsuprāt, Stenders vēlējies šādi apstiprināt savu tautisko piederību?
Ko tas liecina par viņa personību un uzskatiem?
Pēc manām domām, Gothards Frīdrihs Stenders vēlējies savu tautisko piederību apstiprināt uz kapa, jo rakstītais ir paliekošs. Šis uzraksts un piederības zīme paliek kopā ar viņu kapavietā. Manuprāt, šis uzraksts ir arī pierādījums un apliecinājums, ka Stenders sevi ir pozicionējis kā latvieti līdz pat mūža galam.
Gotharda Frīdriha Stendera saknes ir vācu. Tomēr viņa latvietība ir aizsākusies jau ar dzimšanu un dzīvošanu tagadējās Latvijas teritorijā. Stenders savas dzīves laikā ir dalījies ar savām zināšanām, pilnveidojis un papildinājis latviešu valodas pamatus. Stenders ir ieguldījis, manuprāt, pat ļoti iespaidīgu darbu latviešu tautas izglītošanā. Viņš ir izveidojis pirmo ilustrēto ābeci “Bildu abice”, kas ir palīdzējusi maziem bērniem apgūt latviešu valodu. Stenders ir izveidojis arī latviešu-vācu, vācu-latviešu vārdnīcu. Stenders ir arī papildinājis latviešu valodas gramatiku, rakstījis dzeju un ziņģes, izveidojis pirmo latviešu valodā uzrakstīto enciklopēdiju “Augstas gudrības grāmata no pasaules un dabas”, kā arī piedalījies latviešu skološanā. “Nepārvērtējams ir viņa devums latviešu tautas izaugsmē. Viņš mācīja latviešu domāt.” Domāju, ka tieši šis ieguldījums un ticība piepildītai un bagātai latviešu nākotnei ir svarīgākā atslēga Stendera piederībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties