Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:183190
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

9. uzdevums. Salieciet trūkstošās pieturzīmes! (18 p.)
1. Lai varētu saredzēt, ko dara ienaidnieks, un lūkot ieskatīties viņa grāvjos, šai purvainajā meža malā ierīkotas dažas luktas, uz kurām pietiek vietas diviem trim kareivjiem, kas uzmanīgi vēro caur koku zaru atstarpām saskatāmos vācu grāvjus, un dažreiz rodas vieta arī par šautenei, ja pēkšņi gadās vajadzība viņu augšā vilkt.
2. Saule jau sākusi slīdēt uz vakarpusi, un no mežmalas kokiem aizstiepjas ēnas, garas un tumšas, bet Edgars Vanags, lietnants, vēl arvien sēd kuplā eglē, kas viņam ir iepretim, un abi strēlnieki, kas pa sveķaino ceļu iedami, ir tikpat klusi kā viņu komandieris.
3. To var izdarīt gan lasot un meklējot informāciju internetā, gan apmeklējot uzņēmumus un iestādes, gan runājot ar interesējošās jomas speciālistiem.
4. Jau no paša sākuma jāsaka, un, man šķiet, katram, kas mēģinājis kādreiz iedziļināties kādas lielākas idejas attīstībā cauri gadu simteņiem, būs saprotams, ka, lai šādu uzdevumu daudzmaz veiktu, vajadzīgs sarakstīt sējumus, un tomēr izrādītos, ka arī tas vēl tikai nepilnīgs un paviršs skicējums.
5. Īsa ir ziemas vidus diena arī atkusnī, viņas vakaram žiglas kājas, un sagurušiem kara pulkiem brienot uz Rīgas pusi ātri metas tumšāks debesu klajums.
6. Purva dvašas un miglas ēnas, šķiet, neatstājas no strēlniekiem līdz pašai Rīgas pievārtei, kur kara ceļu un šosejas vietā zem kājām sāk dimdēt priekšpilsētu ielu bruģis.
7. Meitenes skrien gar kareivjrindām, cenzdamās miglotā mēnesnīcā vērot strēlnieku sejas, rast rotu un vadu kuram ir gājis kaujā līdzi brālis, līgavainis vai reiz redzēts jauns kareivis, pēc kura nebeidz skumt sirds.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties