Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698675
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rakstā “Aizstāvēt savas intereses” tiek pausta ideja, ka lobisms pastāv to regulējot vai neregulējot. To ņemot vērā, Latvijai būtu prātīga izvēle- pieņemt skaidrus noteikumus, ko lobisti var un ko nevar darīt. Vārdam “lobisms” ir negatīva noskaņa, jo nav skaidrs lobiju skaidrojums. Pimērs būtu jāņem no ES valstīm. Lobisms ir arī nejēdzību novēršana likumdošanā.
Salīdzinot ar citām valstīm, esam pasīvi savu interešu aizstāvji. Latvija kā valsts ir iesaistījusies lobēšanā ES gadījumos, kad aizskartas mūsu intereses. Pastāvošai uzskats, ka mēs esam maza valstiņa, kas tādēl nespēj neko ietekmēt ir maldīgs, jo koorporējoties ar citām nelielām valstiņām mēs varam pieņemt sev labvēlīgus lēmumus.
Sabiedrība reti uzzin par konkrētiem lobisma gadījumiem, tāpēc, ka tajā procesā ir ļoti daudz iesaistīto, un risinājums tiek pieņemts kā kaut kas pašsaprotams. Lielība var ietekmēt nākotnes procesus.
Kā viena no lobēšanas metodēm ir pārrunas lielākā laika periodā un pakāpeniski. Profesionālais lobisms no negatīvā lobisma atšķiras ar to, ka tiek apzinātas visu intereses. Daudz vieglāk ir lobēt, ja ir zināmas iesaistīto pušu vērtības. Mūsu valstī situācija ir neskaidra, tas savā ziņā apgrūtina, bet savā ziņā paver arī iespējas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326208
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties