Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:947131
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Pirktspējas paritātes noteikuma būtība.
Pirktspējas paritāte (PP) ir naudas vienību skaits, kāds nepieciešams, lai nopirktu iekšzemes tirgū to pašu preču un pakalpojumu daudzumu, ko varētu nopirkt par vienu dolāru Amerikas Savienoto Valstu tirgū.
Salīdzinot dažādu valstu nacionālās naudas pirktspēju, jāsalīdzina valūtu pirktspējas paritāte. Šāda pirktspējas paritāte rāda, cik daudz būtu nepieciešams izdot katras konkrētas valsts valūtas vienību, lai nopirktu identiskus preču un pakalpojumu apjomus. Veikti plaši starptautiski aprēķini, kur par vienas valūtas pirktspējas vienību pieņemts 1 austriešu šiliņš. Tā, piemēram, preču un pakalpojumu apjoms, par ko Austrijā 1993.gadā būtu jāizdod 1 šiliņš, Latvijā maksātu 0,013 latu.
2.Zelta standarta sistēmas galvenie noteikumi.
Zelta monētu standarts ir naudas sistēma, kas balstās uz zeltu :zelta stieņiem, zelta monētām, banknotēm, kas apmainās pret zeltu, zelta brīvu ievešanu un izvešanu valstī.
No pagājušā gadsimta otrās puses līdz Pirmajam pasaules karam starptautiskie norēķini stabili balstījās uz tā saucamo zelta standartu. Starpvalstu naudas norēķinus kārtoja, pirmkārt, ar zelta monētām (ņemot vērā to svaru un zelta raudzi) un, otrkārt, ar banknotēm, ko brīvi varēja mainīt pret zelta monētām jeb stieņiem. Treškārt, norēķinus, it sevišķi starp bankām, valstīm, īstenoja zelta stieņos, kam bija precīzs svars. Šo sistēmu zelta standarta ietvaros sauc par zelta monētu jeb stieņu standartu. Šī sistēma bija parocīga, jo droši varēja plānot perspektīvu. Šādi norēķini sevišķas problēmas neradīja. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties