Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:664579
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Analizējot trešās valsts varas –tiesu varas popularitāti secinu , ka arī ar šo varu tauta arī nav apmierināta. Jo lietas tiesā tiek izskatītas ļoti lēni un reizēm tiesas procesi ieilgst vairākus gadus. Līdz ar to rodas situācija, ka apsūdzētais līdz lietas izskatīšanai apcietinājumā ir pavadījis ilgāku laiku, nekā viņam piespriestais sods.
Kā otru Latvijas tiesas sistēmas problēmu, kuru es nosauktu ir tautas neuzticēšanos tiesu sistēmai. Savu lomu cilvēka negatīvajiem uzskatiem ir tas, ka viņi paši vai viņa draugi, radi tiesas prāvu ir zaudējuši vai arī skandalozo lieti izskatīšana, kur sabiedrībā pazīstami cilvēki nonākot tiesā saņem neadekvāti mazu sodu, vai nesaņem sodu vispār. Bet lielā mērā šī tautas neuzticība tiesu sistēmai sakņojas cilvēku neziņā par tiesas darbības izvirzītajām pamatprasībām un demokrātiskas, tiesiskas valsts principiem. Jo daudziem cilvēkiem ir grūti pieņemt, ka cilvēks ir nevainīgs līdz tiesā ir pierādīta viņa vaina. Vai tāpat, ka tiesnesis spriež tiesu vadoties pēc faktiem nevis kāda cilvēka viedokļa.
Kā ietekumu valsts varas pārstāvjiem, lai popularizētu tautai savu darbību varu ieteikt, ka nonākot valdības sēžu zālē biežāk paskatīties un aizdomāties par vārdiem kuri uz sienas ar lieliem, skaistiem burtiem ir uzrakstīti: „Viens likums un viena taisnība visiem”. Un, ja tiešām vienmēr un visur tautas priekšstāvji vadītos pēc šiem vārdiem, tad tautai nebūtu tik negatīvs viedoklis un iedzīvotāju labklājības līmenis būtu daudz augtāks.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1336212
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties