Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129958
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts forma – ir ārējais veids, kādā organizēta publiskā vara. To nosaka vairāki faktori: sabiedrības tradīcijas, politiskās attīstības gaita. Valsts formas ir ļoti daudzveidīgas. Pavisam tās var iedalīt pēc trim pazīmēm: pēc politiskā režīma, valsts iekārtas formas un valdīšanas formas. Pēc politiskā režīma valstis iedalās demokrātiskajās, autoritārajās un totalitārajās valstīs. Valsts iekārta ir valsts teritoriālā organizācija. Iedala divas valsts iekārtas pamatformas: unitāro un federatīvo iekārtu. Unitāra valsts – teritoriāli vienota un centralizēta valsts. Tās sadalītas teritoriālās vienībās, kurām nav politiskas un valstiskas patstāvības (Japāna, Francija, Zviedrija u.c.). Unitārai valstij ir viena konstitūcija un viena tiesību sistēma; viena pilsonība. Federatīva valsts – autonomu valstisku veidojumu apvienība vienas valsts ietvaros. Tā ir mazāk izplatīta, taču sastopama visos kontinentos. Federatīvas valstis ir Austrija, Vācija, Krievija, ASV, Kanāda, Indija, Austrālija. Raksturīgas šādas pazīmes: pavalsts var izdot likumdošanas aktus, kuri darbojas tās teritorijā; pastāv divkārša pilsonība. Valdīšanas formas: monarhijas un republikas. Monarhija – valdīšanas forma, kurā augstākā valsts vara ir monarham, kurš varu manto un saglabā visu mūžu. Ir pavisam četru veidu monarhijas. Republika – valdīšanas forma, kurā par vienīgo valsts varas avotu atzīta tauta, un valsts vara pieder vēlētiem pārstāvniecības orgāniem. Pēc valdīšanas formām iedalās trīs veidos.
Nepilngadīgo atbildība. Nepilngadīgie no 14-18 gadu vecumam par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu ir atbildīgi tāpat kā pieaugušie. Piemērojami šādi soda veidi: naudas sods (no 1-50 minimāl. Mēnešalgām, ja viņam ir ienākumi); piespiedu darbs; arests; brīvības atņemšana līdz 5 gadiem par smagiem noziegumiem un līdz 10-15 gadiem par īpaši smagiem nodarījumiem. Nepilngadīgajiem nevar piemērot nāves sodu un mūža ieslodzījumu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121686
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties