Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:428191
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Krimināltiesību priekšmets: krimināltiesiskās attiecības.
PĀRKĀPUMS, SODS, SODA IZCIEŠANA, DZĒŠANA. (JAARUNAA PAR VISU )

2.Kriminālatbildības pamats. Nevainīguma prezumpcija. KL 1p.
(1) Pie kriminālatbildības saucama un sodāma tikai tāda persona, kura ir vainīga noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, tas ir, kura ar nodomu (tīši) vai aiz neuzmanības izdarījusi šajā likumā paredzētu nodarījumu, kam ir visas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes.
“(2)Atzīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un uzlikt kriminālsodu var ar tiesas spriedumu un saskaņā ar likumu.”;
papildināt pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:
“(3)Likumā noteiktajos gadījumos personu atzīst par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodu nosaka arī prokurors, sastādot priekšrakstu par sodu.”
Krimatb. Pamats nostiprināts krimlikumā. Atbildība iestājas, ja 1. ir konstatēts kaitīgs nodarījums, 2. nodarījums ir krimlikumā paredzēts kā konkrēta nn sastāvs, 3. darbībai vai bezdarbībai ir tāda kaitīguma pakāpe, kas raksturīga nn, 4. persona ir vainīga nodarījumā.. tātad par pamatu personas saukšanai pie atbildības uzskatāms viņaskonkrētā nn izdarīšanas fakts ar brīdi, kad persona izdarījusi nn, rodas pamats saukšanai pie krimatbildības, betakrimatbildība iestājas tikai tad, kad viņa vaina nodarījumā ir pierādīta.
Ja kādas personas darbība vai bezdarbība krimlik. Sev. Daļā nav formulēta un nav iekļauta kā krimināli sodāms nodarījums, tad pers. Saukšanai pie krimatb. Nav pamata pat tad, ja par līdzīgu nodarījumu draud krimatb. Analoģija krimtiesībās nav pieļaujama.ja pers. Darbībā vai bezdarbībā nav konstatēts nnsastāvs, nav pamata saukšanai p[ie kriminālatbildības un sodīt. Krimatb. Vienīgais juridiskais pamats ir nn sastāvs, kas jākonstatē personas nodarījumā. Krimatb. Pamatu nosaka tiesa krimināllietas izskatīšanas procesā tiesas sēdē. notiesājošs spriedums nerada krimatb. Pamatu, bet tikai to konstatē.
4. Krimināllikuma spēks Latvijas teritorijā un ārpus tās. 2, 3, 4p.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1200573
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties