Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:271934
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. Uzdevums
Leksika
Vingrinājums. Sameklēt vai izdomāt teikumus, kuros būtu dotie īpašības vārdi. Attiecīgajā kontekstā noteikt īpašības vārdu pāriem nozīmes.
Kareivīgs - kareivisks, likumīgs - likumisks, tikumīgs - tikumisks, pretējs - pretīgs, vaļējs - vaļīgs, ārējs - ārīgs, ilggadējs - ilggadīgs, daudzkārtējs - daudzkārtīgs, trīskārtējs - trīskārtīgs;
Mans brālis ir kareivīgs cilvēks, jo nebaidās aizstāvēt citus. Viņam ir kareiviska stāja. Starp viņiem bija likumīga laulība. Lai iegūtu šo saimniecību, priekšroka ir likumiskajiem mantiniekiem. Vecāki izaudzināja tikumīgu meitu. Tikumskā audzināšana ir svarīga katrā ģimenē. Spēlējot futbolu, man ar brāli parasti ir pretēji uzskati par noteikumu pārkāpumiem. No istabas nāca pretīga smaka. Vaļējais logs atradās ielas pusē. Vectēvs ātri sajoza ciešāk vaļīgās bikses. Telpas ārējā malā tiks ierīkota skatuve. Šīs zāles drīkst lietot tikai ārīgi. Mans vectēvs saņēma balvu par ilggadēju darbu mežsaimniecībā, Mūsu puķu dārzā vislielāko platību aizņem ilggadīgie augi. Martins Dukurs ir daudzkārtējs Eiropas čempions skeletonā. Uz jaunā ceļa ir daudzkārtīgs asfalta segums. Mūsu komandai konkursā bija trīskārtīgs pārspēks. Es guvu trīskārtēju uzvaru.
miltains - miltots, sudrabains - sudrabots, zarains - zarots, cimdains - cimdots, rūtains - rūtots, viļņains - viļņots, svešs - svešāds, agrs - agrīns, ražīgs - ražens.
Steidzos nomazgāt miltainās rokas. Māte uzlika mīklu uz miltota galda. Mēness gaismā vizuļoja sudrabains sniegs. Meitene ap kaklu aplika sudrabotu rotu. Suns atnesa zarainu koku. Es sasveicinājos un pasniedzu cimdotu roku. Bērni sadeva cimdainās rociņas un devas ceļā. Veikalā piemērīju rūtainus svārkus. Mamma svētkos uzklāja rūtotu galdautu. Vectēvam bija viļņaini mati. Tas bija skaists, viļņots audums. Šajā pasākumā bija daudz svešu cilvēku. Pēkšņi viņš sāka runāt svešādā balsī. Agrā rītā devāmies uz pirmo vilcienu. Bērni jau agrīnā vecumā ātri mācās dažādas kustības. Šis bija ražīgs gads. Pa istabas turvim tik tikko iespraucās ražens vīrs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties