Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:304065
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Industrijas strukturālā analīze

Strukturālā analīze ir būtisks konkurences stratēģijas formulēšanas pamats. Konkurences stratēģijas formulēšanas būtība ir saistīta ar uzņēmumu un tā apkārtējiem apstākļiem. Lai gan saistītu apstākļu ir daudz, iekļaujot sociālos, kā arī ekonomiskos faktorus, tomēr galvenais iespaids uz uzņēmuma apkārtējo vidi ir industrijai vai industrijām, kurās tā konkurē. Industrijas struktūrai ir spēcīga ietekme uz konkurences noteikumiem, kā arī uzņēmuma potenciālās stratēģijas noteikšanā. Ārējie industrijas faktori ir relatīvi nozīmīgi, jo tie parasti ietekmē visus industriālos uzņēmumus, bet galvenais ir atrast dažādas iespējas katrā atsevišķā uzņēmumā.
Industrijas konkurences intensitāte nav ne apstākļu sakritība, ne arī neveiksme. Drīzāk industrijas konkurence ir iesakņojusies ekonomiskajā struktūrā un virzās saskaņā ar esošo konkurentu uzvedību. Konkurences stāvoklis industrijā ir atkarīgs no pieciem faktoriem - jaunienācējs, aizvietošanas draudi, pircēja izdevīga darījuma spēks, piegādātāja izdevīga darījuma spēks, sacensība starp esošajiem konkurentiem. Šo faktoru kopējais ietekmes spēks nosaka maksimāli iespējamo peļņu industrijā, kur peļņa tiek novērtēta ieguldītā kapitāla ilgtermiņa ienākumos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties