Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:934464
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1945. gadā beidzās 2. Pasaules karš, kas iezīmēja „Aukstā kara” sākumu, lai novērstu PSRS dominēšanu. Pēc kara visa Eiropa bija izpostīta, īpaši Vācija, kas nokļuva katastrofālā stāvoklī. Vācija tika sadalīta 2 daļās – VDR (Vācijas Demokrātiskā Republikā) un VFR (Vācijas Federatīvā Republikā). VDR bija Krievijas pakļautībā, un šajā Vācijas daļā tika ieviests komunisms, bet VFR daļa bija Rietumeiropas valstu pakļautībā. Katra valdošā puse no Vācijas „izspieda” ko vien katra mācēja. Galīgi no reparāciju idejas Rietumeiropas uzvarētāj-valstis atsacījās tikai 1951.gadā.
Bija skaidrs, ka, lai atjaunotos un uzplauktu visas Eiropas ekonomika, nedrīkst atstāt novārtā Vāciju, jo bez tās iekļaušanas ekonomiskā atlabšana Eiropā nebūtu iespējama. Lai to īstenotu, Eiropai bija jātiek apvienotai. Šo ekonomisko apvienošanu nodrošināja Eiropas Savienība.
Vācijas ekonomiku pēc 2. Pasaules kara parāda tautsaimniecības jaudu zaudējums kara un tās seku rezultātā 50 % no pirmskara līmeņa. Pietam palikušā kapitāla lielākā daļa bija novecojusi. Neeksistēja arī darbspējīga naudas sistēma. Tādēļ bija nepieciešama ekonomikas reformācija.
Pamazām Vācija sāka „atgūties”, vēl vairāk – 15 gadus pēc 2. Pasaules kara Vācijas rietumu daļa bija 1. vietā Eiropā pēc ekonomiskās attīstības līmeņa.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties