Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:779466
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atkritumu pārstrādātāji - Latvijas Zaļais punkts iesaka sadarbības partnerus, kas piedāvā piemērotus risinājumus atkritumu un otrreizējo izejvielu pārstrādē.
AS „PET Baltija” - vienīgā PET pārstrādes rūpnīca Latvijā un lielākā PET pārstrādes rūpnīca Baltijas valstīs. Uzņēmums specializējas izlietoto PET (polietilēnteraftalāta) pudeļu otrreizējā pārstrādē, ražojot augstvērtīgas PET pārslas.
SIA „Nordic Plast" - viens no vadošajiem otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas pārstrādā lietotas polietilēna LDPE plēves un cietās plastmasas HDPE pārstrādes jomā.
CEMEX - ražotne, kur nonāk daļa Latvijā savākto riepu, izmantojot tās kā kurināmo.
SIA „EKO Osta” - pārstrādā auto eļļas, nolietotās auto riepas, akumulatorus u.c.

Ikdienā šķirot atkritumus ir vienkārši! Vajag tikai sākt to darīt, lai tas kļūtu par labu ikdienas ieradumu. Šķirojot atkritumus mēs saglabājam tīru vidi un saudzējam dabas dotos resursus. Atkritumu šķirošanai ir vairāki plusi, kas dara mūsu vidi tīrāku. Atkritumu šķirošanai ir nepieciešama tikai vēlme darīt mūsu apkārti tīru, jo šķirot mēs varam bez maksas. Šķirojot pārstrādājamos atkritumus no kopējās atkritumu plūsmas, mēs samazinām ikmēneša mājsaimniecības izdevumus par atkritumu izvešanu, jo sašķiroto atkritumu izvešana iedzīvotājiem ir bez maksas, bet par sadzīves atkritumu izvešanu jāmaksā atkarībā no šo atkritumu svara. Tāpēc šķirošana ir ne tikai vides uzlabošana, bet arī naudas ietaupījums.
Šķirojot atkritumus, mēs varam samazināt atkritumu daudzumu, kas nonāk atkritumu poligonā. Iepakojumu šķirojot no sadzīves atkritumiem, mēs samazinām kopējo apglabājamo atkritumu daudzumu, kas uz visiem laikiem nonāk atkritumu poligonā. Iepakojums veido apmēram 30 % no mājsaimniecības atkritumiem, bet, ja pieskaitām arī citus pārstrādājamos atkritumus, tad pārstrādājamo atkritumu daudzums izaug līdz 70 %, bet noglabājami būtu vien 30% no mājsaimniecības atkritumiem. Daudzie atkritumi, kurus varētu pārstrādāt nonāk atkritumu poligonos un piesārņo vidi.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1390931
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties