Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:748026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Ieviešot ERP sistēmu, lai nepieļautu citu uzņēmumu kļūdas un maksimāli izvairītos no kārtējā neveiksmīgā ERP sistēmas ieviešanas projekta, jāveic rūpīga pirms-ieviešanas izpēte, ņemot vērā visus riska faktorus. Protams uzņēmumam ir nepieciešams domāt par vairākām svarīgām lietām vienlaicīgi, taču vispirms par nepieciešamo izmaksu aprēķinu. Lielākā daļa ERP sistēmu ieviešanas projektu neizdodas tieši tāpēc, ka tiek neprecīzi un optimistiski noteikts nepieciešamais budžets un kalendārais grafiks [4].
ERP sistēmas ieviešanas izmaksu aprēķins ir sarežģīts uzdevums, kas prasa uzmanīgu visu izmaksu analīzi. Tomēr precizitāte šiem novērtējumiem ir izaicinājums, un lai arī izmaksu aprēķins ir bijis rūpīgi veikts, joprojām pastāv risks, ka, noslēdzot projektu, tā izmaksas ir daudz lielākas nekā sākotnēji plānots.
Tas ir saistīts ar to, ka lielākoties ERP sistēmu izmaksu redzamā daļa ir tikai „aisberga galotne”, un projekta realizācijas laikā tiek atklātas vēl jaunas neplānotas izmaksas, kuras izmaksu aprēķina laikā tika ignorētas vai nebija zināmas [1][4].
Pirms ERP sistēmas iegādes uzņēmumam nepieciešams noskaidrot, kādas ir šīs ERP sistēmas reālās izmaksas, kas parasti netiek pietiekami novērtētas, tādejādi radot ieviešanas projektu budžeta pārtēriņu. 

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties