Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:599380
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Riski inovatīvajā uzņēmējdarbībā
Jebkura uzņēmējdarbība, inovatīvā jo sevišķi, ir riskanta. Izvairīties no riska te nav iespējams, jo inovāciju sekas var būt prognozējamās un neprognozējamas, vēlamas un nevēlamas. Taču, baidoties riskēt, var palikt ārpus uzņēmējdarbības, ārpus sava īpašuma, savu spēku un zināšanu izmantošanas iespējām. Risks nav jāsaprot tikai un vienīgi kā bīstamība un draudīga parādība. Risks ietver sevi ari vinnesta iespējamību, jo „kas neriskē, tas nevinnē”. Lai izdzīvotu mūsdienu konkurences apstākļos, bieži vien jāizšķiras par tehniskiem, tehnoloģiskiem vai produkta jauninājumiem un neikdienišķiem rīcības soļiem.
Inovatīvā uzņēmējdarbība vēl vairāk nekā citi uzņēmējdarbības virzieni ir saistīta ar risku, jo garantijas par pozitīvu iznākumu inovatīvajā uzņēmējdarbībā prakstiski neeksistē. Lielos uzņēmumos, korporācijas, šī riska līmenis ir zemāks nekā mazos un vidējos uzņēmumos, jo lielajos darbība parasti ir diversificēta, un nelabvēlīgs iznākums vienā inovatīvā projektā nevar ietekmēt visu uzņēmuma darbību, tupretī mazajos uzņēmumos risks ir ļoti liels un bieži vien tos dēvē par „riska” uzņēmumiem, tā akcentējot, cik liels ir risks šajos uzņēmumos. Augsto riska līmeni šāda uzņēmējdarbība kompensē ar peļņu, kuras līmenis veiksmīgos projektos bieži vien vairākas reizes pārsniedz normālo peļņas līmeni, tādējādi padarot šo sfēru pievilcīgu investoriem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1365580
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties