Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:646419
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Būtisks faktors, kāpēc nepieciešams veidot uzkrājumus, ir nākotnes drošības garants. Ņemot vērā to, ka ekonomika ir mainīga un mūsdienās jebkura nozare ātrāk vai lēnāk, bet tomēr virzās uz attīstību, jāsaprot, ka nekas nav pastāvīgs, viss ir mainīgs un jebkuram cilvēkam jārēķinās ar dažādām situācijām un apstākli, ka nākotnē var būt nepieciešami uzkrājumi neparedzētām situācijām.
Naudas uzkrāšana un uzkrājumi ir ļoti aktuāla tēma, un Latvijas iedzīvotāju uzkrājumu tendenču apzināšanai regulāri tiek veiktas dažādas aptaujas, anketēšanas un statistikas apkopojumi. Šādus pētījumus veic gan komercbankas, gan citas institūcijas.
Finanšu eksperti ieteic, ka pirmajam solim jābūt sakrāt noteiktu summu neparedzētiem gadījumiem vismaz 3 mēnešu algas apmērā. Naudas rezerves ir nepieciešamas, lai reaģētu uz negaidītām situācijām, tādām kā darba zaudējums vai slimība. Naudas rezerves vislabāk turēt finanšu instrumentos ar zemu risku un labu likviditāti. Laba likviditāte nozīmē, ka finanšu produktu var viegli un ātri pārdot, lai saņemtu naudu. Tādi ieguldījumi veidi ir naudas fondi un banku depozīti.
Finanšu instruments nauda – tā jau no saviem pirmsākumiem pilda ne tikai norēķinu līdzekļa funkciju, bet arī uzkrāšanas funkciju. Ar jēdzienu nauda saprot īpašu preci, kas ir apgrozības līdzeklis, vērtības mērs un vērtības uzkrāšanas līdzeklis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,41 €
Materiālu komplekts Nr. 1368488
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties