Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:516622
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.08.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: Viduslaiki (5. - 15. gs.)
Jaunie laiki (15. - 20. gs.)
Darba fragmentsAizvērt

1. Raksturojiet filosofijas tādas tradicionālas sadaļas kā reliģijas filosofija būtību! Kādas problēmas risina reliģijas filosofija?

Reliģijas filosofija ir racionāla domāšana par reliģiskiem jautājumiem, tā uzskata reliģiju par sociāli kulturālu parādību, liek uzsvaru uz ticības būtības apzināšanu, tās ietekmi uz personību un dievišķā saistību ar visu viduvēju . Dievība vienlaikus tiek uztverta kā kaut kas abstrakts, tomēr spējīgs kardināli ietekmēt notikumu gaitu. Mes jau sākot ar skolas gadiem pamazām sākām skart reliģijas un filosofijas savijuma tēmu.
Kā man kļuva zināms, reliģija filosofijai var būt vai nu kā attieksmes priekšmets, vai kā izpētes priekšmets. Tāpēc reliģijas filosofija var tikt saprasta un traktēta vai nu plašā nozīmē, vai šaurā nozīmē. Filosofija, kurai ir un kura izsaka vienu vai otru attieksmi pret reliģiju, ir reliģijas filosofija plašā nozīmē un ir nepārprotamu un neskaidru filosofisku nostādņu kopums attiecībā pret reliģiju, tās dabu un funkcijām, kā arī filosofiski pamatojumi dievības pastāvēšanai, filosofiski spriedumi par tās dabu un attieksmi pret pasauli un cilvēku. Proti, tā ir vispārēja filosofijas nostāja attiecībā un veidoti filosofiski izteikumi par reliģiju. Cik man zināms, filosofija vienmēr izrāda interesi par reliģiju un vienmēr tā vai citādi izturas pret reliģiju. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties