Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:616505
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Izskaidro terminu – “utopija”!
Utopija ir iedomāta sabiedrība, kas ir ideāla, un kuru regulē demokrātiska pārvalde. Sabiedrība, Utopijā ir pakļāvīga, tajā cilvēki ciena viens otru un pārvalda kopīgu īpašumu, tajā pastāv arī vienlīdzība darbā. Viņu starpā nav bagāto vai nabadzīgo, visi strādā, iegūst zināšanas, attīstās, nav sliņķu, kas atļautos dzīvot uz citu rēķina un neko nedarīt, kā arī netiek lietota nauda un apreibinošas vielas. Par šādu sabiedrību T.Mors sarakstīja grāmatu, kurā attēloja savu skatījumu uz šo perfekto dzīvi, kurā tika minēti vairāki no augstāk minētajiem fatiem par Utopisku sabiedrību.

2. Vai “laba vieta” ir “nekuriene”?
Es uzskatu, ka tā ir laba vieta, bet jāpadomā par to, vai tajā būtu iespējams dzīvot pilnvērtīgu un piepildītu dzīvi. Nekuriene pārsvarā saistās ar kādu vietu, kurā valda bezrūpība, tukšums, un nonākot tādā vietā , šķiet, ka nepaveras spoža nākotne. Es domāju, ka tā nevienmēr izrādās patiesība. Uz šo jēdzienu var skatīties no visdažādākajiem skatupunktiem, un galu galā katrs cilvēks saskatīs tajā citu nozīmi - to, kas katram individuāli tuvāka. Tādā vietā, kā T.Mora aprakstītajā Utopijā, es neredzu to, kā izpaužas šī vienlīdzība, un es saskatu kādu problēmu. Šī problēma ir tā, ka cilvēkam vairs īstenībā nepastāv viņa personīgā dzīve. Viņam tiek dota ilūzija, ka viņam tāda ir, bet viņš pat bez augstākās varas atļaujas nespēj doties un apciemot savus draugus. Vēlviens aspekts ir tas, ka cilvēkam nemaz netiek dota brīva griba jeb izvēle - doties strādāt, nedoties, cik ilgi strādāt u.c aspekti, par kuriem rastos jautājumi. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties