Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:766499
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ieskats vēsturē   
2.  Kas ir stoma?   
3.  Stomu klasifikācija   
4.  Cilvēka urīnsistēmas uzbūve   
5.  Uretrostoma (ileal conduit; cutaneus uretrostomy)   
6.  Epicistostoma (kam jāseko?; kā apieties ar urīnmaisu?; pietiekami lietot šķidruma; korķa lietošana; iespējamās problēmas)   
7.  Nefrostoma (indikācijas, kontrindikācijas; sagatavošanās pirms operācijas; operācijas metodika; komplikācijas; pēcoperācijas periods)   
8.  Urostomas Iespējamās komplikācijas   
9.  Urostomas maisiņi   
10.  Padomi   
11.  Stomas vietas noteikšana   
12.  Kas jaņem vērā liekot stomu(Ādas defektu aprūpe ap stomu; Ādas kopšana ar stomu; nomainot lipīgo pamatni)   
13.  Problēmas, kas rodas kopjot stomu(Nepatīkama smaka, gāzes; Ādas kairinājums; Stomas asiņošana; Peristomālā trūce+prolapss; Stomas iekrišana)   
14.  Stomas aprūpe   
15.  Māsas- stomas aprūpes speciālistes- nozīme pacienta aprūpē   
Darba fragmentsAizvērt

Māsas- stomas aprūpes speciālistes- nozīme pacienta aprūpē
Māsas- stomas aprūpes speciālistes- pienākumos ietilpst veicināt stomas aprūpes pasākumus, balstoties uz mūsdienu jaunākajiem atklājumiem par stomas pacientu un viņu tuvinieku vajadzībām. Galvenais- prakstiska un psiholoģiska palīdzības sniegšana stomas pacientiem. Pacientam pirms stomas izveides operācijas jāveic psiholoģiskas pārrunas. Tas iespējams, tikai strādājot komandā. Pacientam jau prims stoma izveides operācijas vēlama konsultācija pie stomas aprūpes māsas. Tās pienākums būtu kopā ar operējošo ķitutgu iedrošināt pacientu un viņa tuviniekus, izskaidrojot lietas būtību. Pacientam nepiecašama informācija, lai viņš pieņemtu racionālu lēmumu operācijas veikšanā, tomēr ne vienmēr tas ir iespējams, jo ir spēcīgas emocijas un augsts trauksmes līmenis. Adekvāta informācija un emocionālais atbalsts ir nepieciešams, lai pacients pieņemtu piedāvāto ārstēšanas metodi. Var būt nepieciešamas vairākas tikšanās ar pacientu atkarībā no gadījuma. Tikšanās un pārrunas ar pacientu var notikt ilgākā laika posmā, akūtās situācijās-līdz pāris stundām. Onkoloģiskiem pacientiem ir ne tikai jāpieņem slimība, bet arī jāpielāgojas stomas radītām pārmaiņām. Bieži vien pacienti daudz vairāk ir uztraukti par to, kā spēs sadzīvot ar stomu, nevis par gaidāmo operāciju. Vārds „maisiņš” rada visdažādākās asociācijas, taču stomas aprūpes medicīnas māsas uzdevums ir nodibināt uzticības pilnas attiecības ar pacientu un palīdzēt viņam tikt galā ar psiholoģiskām un priktiskām grūtībām. Pirms operācijas psiholoģiskais atbalsts ir ļoti nepieciešams, lai pacientam varētu sniegt nepieciešamo informāciju un izpratni par plānoto operāciju, stomas kopšanu un vēlākajiem pasākumiem. Tikšanās ar pieredzējušu stomas aprūpes speciālistu, kā arī atbalsta grupas apmeklēšana ir efektīvi pasākumi. Visi šie jautājumi ir jāpārrunā ar pacientu un viņa tuviniekiem, jo tas dod iespēju izveidot pacientam nepieciešamo drošību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties