Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:309489
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šķērveļa upes sateces baseina teritorijā atrodas dabas liegums Ventas un Šķērveļa ieleja un daži īpaši aizsargājami biotopi – nogāžu un gravu meži, veci vai dabiski boreāli meži, lakstaugiem bagāti egļu meži, minerālvielām bagāti avoti un avotu purvi, sugām bagātas ganības
un ganītas pļavas, aluviāli meži (aluviāli krastmalu un palieņu meži). Kā arī šajā teritorijā atrodas karbonātisku pamatiežu atsegumi. Šajos biotopos atrodas vairākas augu, putnu un zivju sugas. Kā, piemēram, zivju dzenītis, dzenis, melnā dzilna kā arī vairāki dižkoki (ozols.gov.lv S.a.).Upē ir konstatētas vairāk nekā 20 zivju sugas: akmeņgrauzis, alata, asaris, ausleja, baltais sapals, bārdainais akmeņgrauzis, deviņadatu stagars, grundulis, ķīsis, līdaka, līnis, mailīte, pavīķe, platgalve, plicis, rauda, rudulis, sapals, spidiļķis, taimiņš, trīsadatu stagars, vimba, vīķe un zutis. Vairākas no šīm sugām ir iekļautas gan Latvijas, gan starptautiskajos sugu aizsardzības normatīvajos aktos (Tāfelberga 2019).
Pārsvarā šajā teritorijā dominē podzolaugsnes (LU GZZF WMS).
Dabas liegums Ventas un Šķerveļa ieleja atrodas Kurzemes dienvidu daļā un ietver Skrundas novada Nīkrāces un Skrundas pagastu, kā arī Saldus novada Pampāļus. Konstatēti vairāki Eiropas Savienības aizsargājamie biotopi, no kuriem nozīmīgākie: smilšakmens atsegumi, nogāžu un gravu meži, upju straujteces un dabiski upju posmi. Pašreizējie individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi nosaka divas funkcionālās zonas: dabas lieguma un neitrālo. Doto upi plaši un daudz izmanto ūdens tūrismam, jo apmēram katru dienu pa šo upi brauc 50 laivas(Tāfelberga 2019).

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1392298
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties