Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:958099
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Novadā atrodas četras speciāli veidotas takas (Cieceres dabas taka, Zvārdes taka, Ezeres dabas un vēstures taka „Pa sentēvu pēdām”, Dabas izziņas taka „Zaņas līkloči” (no nepilna 0,5 km – 4 km garumā) ļauj iepazīt bioloģisko daudzveidību, dabas un kultūrvēsturiskas vērtības, kā arī aktīvi atpūsties.
Novadā esošie Sātiņu dīķi tiek vērtēti kā viena no Latvijas 10 populārākajām putnu vērošanas vietām, arī Zvārdē ir izcila putnu vērošanas vieta.
Novads ir bagāts ar tajā esošajiem ūdens resursiem - Zaņas dzirnavu, Vadakstes, Pakuļu, Kanavišķu, Sātiņu – Sesiles ūdenskrātuves, Odzēnu, Svētaiņu, Ķērkliņu ezeriem u.c. virszemes ūdensobjektiem, kas tiek izmantoti tūrismā, piedāvājot atpūtu pie ūdens un makšķerēšanu ar laivu nomas iespējām. Laivošana novadā ir iespējama pa 3 upēm – Ventu, Cieceri un Vadaksti.
Velotūrisma iespējas Saldus novadā līdz šim nav apzinātas un popularizētas, dažādu vietējo iniciatīvu rezultātā tapuši nelieli vietējās nozīmes velomaršruti apkārtnes iepazīšanai.
Militārais mantojums jeb bijušās kauju vietas, Zvārdes poligons un karavīru kapi ir viens no nozīmīgākajiem tūrisma resursiem Saldus novadā, kas līdz šim fragmentāri virzīts un veidots kā tūrisma piedāvājums. Zvārdes poligons, kas ir viens no lielākajiem Padomju Armijas aviācijas poligoniem Baltijas valstīs, apmeklējams brīvi, taču bez gida stāstījuma un pavadījuma, nozīmīga daļa informācijas izpaliek, un ceļotāji negūst pilnīgu priekšstatu par teritoriju un vēstures notikumiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties