Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:350337
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Douggas – senā pilsēta un Douggas festivāls Skatīt 1. pielikuma 2. attēlu. Atrodas Tunisijas vidienē kalnu ieskauta, un tiek uzskatīta par vislabāk saglabājušos mazo pilsētu, kuru apdzīvoja senie romieši Ziemeļāfrikā. Douggas senā pilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā. Vecpilsētas centrā atrodas pūniešu – lībiešu mauzolejs, kapitolija, kā arī Saturna un Juno Dievu tempļi un sena teātra drupas. Savu mantojumu arī atstājuši Bizantijas un Numidiānas valstu laika iedzīvotāji ar to kapenēm. Douggas teātris celts ap 170.gadu mūsu ērā, un tā ietilpība ir 3500 skatītāju. Šeit notika festivāli un atlētiskās sporta spēles. Arī mūsdienās šeit tiek rīkots klasiskās mūzikas festivāls augustā, kurā aicina tūristus iepazīt kultūru un svinēt kopā ar vietējajiem iedzīvotājiem.
Čottas El Djeridas (Chott El Djerid) sāls ezers/tukstnesis. Skatīt 1. pielikuma 3. attēlu. Lielākais sāls ezers Tunisijā un visā Sahāras tuksnesī, kura platība ir 7000 km2, un nosaukums no arābu valodas tulkojas kā Palmu zemes lagūna. Ziemas mēnešos šis ezers pārplūst un pārvietoties pa to var tikai ar laivu, taču vasarā tas gandrīz pilnībā izžūst, atstājot sāls garozu tā krastā. Šī vieta piesaista ar sirreālo ainavu, un tā ir unikāla vieta, ko iemūžināt bildēs tiecas fotogrāfi. El Djeridā tika filmētas arī filmas “Žvaigžņu Kari” ainas. Ezera teritorijā ir uzbūvēts iglu namiņš, kas atstāts pēc filmas “Zvaigžņu Kari” filmēšanas. Pēc oriģinālo Zvaigžņu karu filmu filmēšanas iglu tika izjaukts, bet vēlāk tas tika pārbūvēts 2000.gadā, lai filmētu “Zvaigžņu kari” nākamo daļu “Klonu uzbrukums”. Šo teritoriju no 2010. līdz 2012. gadam atjaunoja filmas fani.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties