Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:634761
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Tukuma novada budžets 2019. gadā.
Pašlaik šāda informācija nav pieejama.

Monta. Manuprāt, ka Tukumā jau gadiem ierasts fakts ir dzīvošana ar budžeta deficītu. Mēs esam tērējuši vairāk ,nekā reāli nopelnīts. Mums ir ļoti paveicies ar Eiropas savienības līdzfinansējumu.
Madara. Ar katru gadu Tukuma novada budžets aug saistībā ar vidējās algas pieaugumu. Lai gan daudzi plānotie projekti ir nepieciešami, tomēr daži liekas ar pārāk lielām izmaksām, piemēram, Z.A. Meirovica piemineklis un tā apkārtnes labiekārtošana izmaksāja gandrīz vairāk par simtgades salūtu. (1. gadā 80 000, 2.gadā 17 000).Manuprāt tas nevarēja tik daudz izmaksāt. Kā arī es vēlētos zināt kur paliek tā nauda, kas paredzēta neatliekamiem gadījumiem, kā tā tiek iztērēta un cik, ja jau katru gadu ir viena un tā pati summa 100 000 euro. Kā arī man Tukuma novada budžetā nepatīk tas, ka lielākā daļa naudas tiek veltīta izlītībai (52%), jo, manuprāt, ir netliekamākas lietas, piemēram, veselība, kur nepieciešams ne tikai jaunas medicīniskās iekārtas, bet arī kvalificētāks personāls, kā arī nenoderētu izglītojoši kursi par to kā ar pacientiem runāt un apieties. Vēl manuprāt būtu jāpievērš uzmanība AS Tukuma piens darbībām saistībā ar notekūdeņu izlaišanu. Kā arī būtu labāk veltīt vairāk naudas vides satīrīšanai (piemēram papildus talkas, nevis lieku rožu stādīšana). Kā atbalstāmu es uzskatu, pašvaldības palīdzību noziedzības apkarošanai, proti, videonovērošanas kameru uzstādīšana un modernizācija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1371752
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties