Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850036
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

26.Trešās personas civilprocesā.
*Par trešo personu civilprocesā var būt fiziska vai juridiska persona, kuras tiesības vai pienākums pret vienu no pusēm var skart spriedums lietā.
*Uz trešajām personām attiecas pušu procesuālās tiesībspējas un rīcībspējas noteikumi, tām ir pušu procesuālās tiesības un pienākumi ar izņēmumiem.
*Trešās personas var iestāties lietā, pirms ir pabeigta lietas izskatīšana pēc būtības pirmās instances tiesā. Tās var pieaicināt piedalīties lietā arī pēc pušu vai prokurora lūguma.
Prasības tiesvedībās lietās vienmēr ir divi dalībnieki – prasītājs un atbildētājs. Ja lietā iesaistās vēl kāda persona, kurai lietas izskatīšanas rezultāts var radīt kaut kādas tiesiskas sekas, šādu personu sauc par trešo personu. Tādējādi trešā persona ir civilprocesa dalībnieks, kurš iestājies jau iesāktā lietā sakarā ar to, ka tiesas spriedums strīdā starp pusēm var skart viņa tiesības vai pienākumus.
Trešās personas ieinteresētība var izpausties dažādos veidos. Piem: šī persona var uzskatīt, ka tai uz strīda priekšmetu ir vairāk tiesību nekā prasītājam vai atbildētājam, vai arī viņa apzinās, ka prasības apmierināšanas gadījumā pret viņu vērsīs regresa prasību un viņai ir argumenti, lai novērstu prasības apmierināšanu. Atkarībā no trešo personu ieinteresētības rakstura un pakāpes izšķir divus trešo personu veidus: 1)trešās personas ar patstāvīgiem prasījumiem par strīda priekšmetu un 2)trešās personas bez patstāvīgiem prasījumiem.
Trešās personas var iestāties lietā pēc savas iniciatīvas vai arī pēc pušu vai prokurora lūguma.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1193179
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties