Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:672460
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Apdrošināšanas pamatā ir riska jēdziens – tas ir nejaušs gadījums, kas noved pie kaitējuma. Šī jēdziena definēšanu sadala trijās pakāpes:
Risks tiek vispārīgi noteikts kā varbūtiskais saimniecisko darbību rezultātu izkārtojums. Šo rezultātu ne viennozīmīgums izriet no ārējās vides faktoru nenoteiktības un informācijas nepilnības, kura piemīt lēmumu pieņemšanas procesiem.
Ārējās vides faktoru nenoteiktības izpausmes var būt šādas:
Dabiskās vides faktori (stihiskie posti utt..); Tehniskās vides faktori (tehnisko iekārtu, energoapgādes kļūme utt.); Saimnieciskās vides faktori (konkurentu, patērētāju darbības); Sabiedriskās vides faktori (likumdošanas izmaiņas).
Informācijas nepilnība, kas piemīt lēmumu pieņemšanas procesiem, var attiekties uz šā procesa dažnedažādiem posmiem. Personai, kas pieņem lēmumu, visbiežāk nav pilnīgas infornmācijas par procesu un tiem faktoriem, kas var ietekmēt gaidāmus rezultātus. Rezultātā veidojas situācija, kurā jebkurš pieņemamais lēmums vai rīcība noved nevis pie konkrētā iznākuma, bet pie iespējamo rezultātu kāda varbūtiskā izkārtojuma.
Risku definē kā faktisko rezultātu novirzi no sākotnēji plānotām gaidām. Faktiski sasniedzamie rezultāti novirzās no sagaidāmiem rezultātiem uz vienu vai otru pusi, un tās novirzes ir riska izteiksmes. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties