Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:386220
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Es redzēju sapnī, ka…
….atrodos Senajā Ēģiptē Atēnās Dionīsa teātrī, ir pavasaris un tiek svinēti Dionīsa svētki, man līdz ir ēdiens un spilvens, tur kopā ar visiem pilsoņiem pulcējamies, lai ar savu reakciju iedvesmotu izpildītājus un demonstrētu līdzpārdzīvojumus tiem. Šeit jāmin, ka skatītāji demonstrēja atzīstamu izturību, kas man kā mūsdienu teātra cienītājai šķita apbrīnojama. Ļoti dīvaina sajūta pārņēma, kad aktierus, kas skatītājiem nepatika sāka apmētāt ar sieru un vīģēm, tā izrādot savu nepatiku. Dažkārt, lai atrisinātu radušos situāciju iejaucās pat teātra policija.
Teātris ir 100 metrus garš. Teātrim ir trīs galvenie elementi – 1) orhestra - vieta, kur uzstāties korim un aktieriem un tās diametrs ir 24 metri, 2) skēna – vieta, kur aktieriem pārģērbties un mainīt maskas un proskeinios - mūsdienu skatuves priekštecis, teātra rekvizītu glabātuve, 3) teatrons – skatītāju zāle. Teatronā soli izvietoti ir puslokā, veidojot 78 pakāpienus uz augšu pa kalna nogāzi (augstumā 30m). Divas koncentriskas ejas sadala to trīs daļās (divas reizes 32 rindas plus 14 rindas). Vertikālās ejas sadala skatītāju zāli sektoros. Solu augstums ir 33 cm. Teātrī var izvietoties vairāk nekā 17 000 skatītāju. Pirmajā rindā ir 67 krēsli, un kā izrādās, greznākais no tiem ir domāts Dionīsa kulta priesterim. Teātris ir celts apmēram 100 gadus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1129108
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties