Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913142
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autors: Māra Zālīte
Darba nosaukums: „Tobāgo!”
Darba žanrs: dramaturģisks darbs
Galvenokārt šajā darbā tiek rakstīts par mīlestību pret savu dzimteni un par labuma meklēšanu. Rakstīts tika par to brīdi, kad vēl valdīja Kurzemes hercogiste. Autore lugā atklāj mūsdienu situāciju- cilvēki meklē sev labumu. Viņi nevar samierināties ar savu dzīvi un sev vēlas labāku dzīvi. Lugā tiek izmantots humors, bet bija arī tādi brīži, kad gribās raudāt, piemēram, tad , kad tika zaudētas dzīvības.
Lugā tiek stāstīts par labuma meklēšanu, mīlestību pret tuviem cilvēkiem un pret paša dzimteni. Tās varoņi meklē labumu priekš sevis. Viņiem tika solīts, ka viņi iegūs brīvību, bagātību, maizi, kas aug kokos, visa gada garumā vasaru, bet tomēr to nebija iespējam iegūt. Dēļ tā visas Kurzemes hercogistes iedzīvotāji pameta savas mājas un devās uz Tobāgo( tā bija vieta, par kuru tika stāstīts ļoti daudz un tā bija arī vieta, kur varēja iegūt brīvību), lai varētu to visu iegūt. Tomēr neko no tā neieguva. Mēģinot to visu iegūt, viņi paši cieta zaudējot dzīvības. Tas nebija to vērts. Uz salu devās astoņi cilvēki, no kuriem izdzīvoja tikai divi. Viens no tiem bija Andrejs, kuru glāba mīlestība pret Ievu, kas palikās mājās un otra bija Līna, kura apprecējās ar Tobāgo iedzīvotāju, jo viņai tika solīta ļoti liela bagātība. Viņa bija gatava uz visu, lai iegūtu bagātību un kļūtu par karalieni. Tomēr viņa to visu ieguva, bet Līna būs laimīga...? Mēģinot iegūt bagātību, viņu visu prombūtnes laikā Kurzemes hercogiste tika iznīcināt un ieņemta Zviedrijas īpašumā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1203631
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties