Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:458498
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par tiristoru sauc pusvadītāju ierīci a • trīs p-n pārejām, un to var pārslēgt no nevadoša stāvokļa vadošā un atpakaļ. Par dinistoru sauc tiristoru ar diviem izvadiem. Tas sastāv no četrslāņu struktūras ar trīs p-n pārejām un diviem ārējiem izvadiem, 1. att).
Pieslēdzot dinistora anodam pozitīvu spriegumu un katodam negatīvu spriegumu, vidējā pāreja ir ieslēgta sprostvirzienā, bet malējās — caurlaides virzienā. Apskatot 1. attēlu b, redzams, ka dinistors sastāv no diviem dažādu struktūru tranzistoriem, kas savienoti pēc 1. attēlā c redzamās shēmas. p-n-p struktūras tranzistora bāze B savienota ar n-p-n struktūras tranzistora kolektoru C", bet C' ar B". Uzrakstīsim izteiksmi (3.6) tranzistora VI kolektora strāvai.
Dinistora VA rak-sturlīkne un tās uzņemšanas shēma parādīta 2. attēlā. Ar dinistoru un ideālo sprieguma avotu virknē slēgtā slo-dzes pretestiba Rs nav atsevišķs rezistors, bet ir reālā sprieguma avota iekšējās pretestibas, mon-
tāžas vadu un ampērmetra pretestibas summa.
Mainot ideālā sprieguma avota spriegumu E, slodzes līnija pārvietojas pati sev paralēli. Tā kā dinistorā un slodzes pretestībā plūst viena un tā pati strāva, tad dinistorā VA raksturlīknei un slodzes līnijai jābūt kopīgam punktam — darba punktam, kurš pārvietojas pa dinistora VA raksturlīkni reizē ar slodzes līniju. Spriegumam E palielinoties, slodzes līnija attālinās no koordinātu sākumpunkta 0 un darba punkts pārvietojas šādi: 0-A-B-C-G un lēcienveidīgi uz F-T. Spriegumam samazinoties, darba punkts atgriežas atpakaļ koordinātu sākumpunktā pa ceļu T-F-H un lēcienveidīgi uz C-B-A-0. Spriegumam mainoties, dinistora VA raksturlīknes negatīvās pretestības posmu GH uzņemt nevar*. Tāpēc parasti dinistora VA raksturlīknes zīmē bez negatīvās pretestības posma.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties