Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:660807
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Datoru pārlūks ir pieejamo tīkla resursu centralizēta saraksta serviss. Šis saraksts tiek piešķirts speciāli izvēlētiem datoriem, kuri strādā kā pārlūki. Lietojot „Datoru pārlūkus” ir samazināts tīkla trafiks. Ieslēdzot datoru, uz kura ir palaists iepriekšminētais serviss, tas paziņo galvenajam datoram par savu darbību. Klients pieprasa pieejamo resursu sarakstu no rezerves pārlūka. Rezerves pārlūks piegādā klientam šo domēna vai iekšējā tīkla, ka arī iekšējo serveru sarakstu. Lietotājs klienta datorā izvēlas lokālo serveri un tad izvēlas domēnu vai iekšējo tīklu, kura pieejamos resursus tas grīb redzēt. Beigās lietotājs izvēlas vajaszīgo serveri un sameklē vajadzīgo resursu un lai to lietotu, uzsāk sesiju.
Datori NT Servera tīklā var veikt sekojošas funkcijas: būt kā galvenais pārlūks, rezerves pārlūks, potenciālais pārlūks, parasts dators. Galvenais pārlūks savāc un apstrādā galveno tīklā pieejamo resursu sarakstu, kurš saucas par pārlūksarakstu. Tas arī dod šo sarakstu rezerves serveriem. Jūs konfigurējat vienu primāro galveno pārlūku. Kad tas ir ieslēgts, tas parņem apakštīkla galvenā pārlūka funkcijas. Primārais galvenais pārlūks negrib uzvarēt pārņemšanas procesā, jo kā galvenais domēna pārlūks vienmēr funkcionē PDC. Dators, kurš saņema pārlūka saraksta kopiju, saucas par rezerves pārlūku un tas nodot sarakstu katram lietotāja pārlūkam. Potenciālais pārlūks ir jebkurš dators, kurš spējīgs uzturēt pārlūka sarakstu un uzturs šo sarakstu tad, ja tāda instrukcija ir dota no galvenā pārlūka.
Datoru pārlūka serviss izmnto NetBIOS vārdu apraidi, lai iegūtu informāciju par Microsoft tīklā esošajiem datoriem. TCP/IP tīklā rodas problēmas, jo NetBIOS apraides neiet caur maršrutizatoriem. Ja jūs NetBIOS lietojat virs TCP/IP, maršrutētāji jāparsūta TCP/IP un tā var llikvidēt daudzas maršrutēšanas problēmas. Šajā gadījumā, lai likvidētu NetBIOS apraides problēmas, var lietot gan WINS, gan lokālo LMHOST failu. WIN’s dinamiski reģistrē datoru NetBIOS datoru nosaukumus un to IP adreses un uzglabā to visu WINS datubāzē, tā atrisinot NetBIOS problēmas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties