Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:672067
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēsturiskā tiesību skola noraidīja dabisko tiesību skolu skaidrojumus par tiesībām. Šīs skolas pārstāvji uzskatīja, ka tiesības rodas un attīstās tautas vēsturiskās attīstības rezultātā. Mūsdienās vēsturiskā tiesību skola ir izmantojama, lai pasvītrotu tiesību mainīgo dabu.
Brīvo tiesību skola radās 20. gs. sākumā kā pretreakcija tajā laikā valdošajam likuma pozitīvismam. Ērlihs vērsās pret likumu kā tiesību valdošo formu, kas nosaka tiesību saturu, bet tiesnesi pacēla pāri likumam, uzskatot, ka nav citas tiesiskās drošības kā tikai tiesneša personībā. Mūsdienās tiesnesis nav “karaliski” brīvs arī tad, ja likumā ir nepilnības, jo viņš ir saistīts ar likumā ietverto likumdevēja plānu(vērtību mērogiem). Paliekošs šīs skolas nopelns ir uzsvars uz tiesneša personības lielo nozīmi un stabila,vienmērīga tiesību piemērošana atkarībā no tā vai tiesnesis pieņem konkrēto tiesību sistēmu vai atbalsta noteiktu ideoloģiju.
Juridiskais pozitīvisms radās zinātņu un tehnikas attīstības uzplaukuma laikmetā. Viņi uzskatīja, ka tiesības ir spēkā tādēļ, ka tās rada noteikta institūcija noteiktā procedūrā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties