Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:951901
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Materiālistiskā pasaules izpratne uz filozofijas pamatjautājuma pirmo pusi par to, kas ir pirmatnējs – matērija, daba vai apziņa atbild viennozīmīgi – matērija, bet garīgais tiek uzskatīts par atvasinājumu no matērijas. Tieši tādēļ šāda pasaules izpratne ir zinātniskās izziņas pamatā, it īpaši runājot par dabas zinātnēm. Precīzāk, materiālisms balstās uz domu, ka tikai zinātniskā pasaules izpēte sniedz realitātes patiesu zināšanu. Materiālisms uzskatāms par pilnīgu pretstatu reliģijai, atzīstot par visaugstāko un arī vienīgi patiesi eksistējošo — materiālo pasauli, un dzīves materiālo apstākļu uzlabošanu uzstādot par cilvēka dzīves uzdevumu.
Objektīvi ideālistiskā pasaules izpratne un subjektīvi ideālistiskā pasaules izpratne balstās uz to, ka apziņa un garīgais ir pirmatnēji, bet matērija ir no tiem atkarīga. Tātad ideālisms ir materiālismam pilnīgi pretēja koncepcija un uz filozofijas pamatjautājumu dod pretēju atbildi. Atšķirība starp objektīvo un subjektīvo ideālismu ir starp garīgo subjektu pasaules pamatā. Objektīvais ideālisms izceļ vienu virsindividuālu garīgo pasaules pamatu – ideju, pasaules prātu, augstāko spēku u.t.t., bet subjektīvais ideālisms balstās uz domas, ka pasaule eksistē tikai individuāla subjekta apziņā un nevar pierādīt objektīvās pasaules eksistenci ārpus tā.
Tā kā Materiālistiskā un ideālistiskā pasaules izpratnes balstās ir pretrunā, patiesa var būt tikai viena, tomēr nevar pateikt kura tieši.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114797
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties