Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536720
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

- Paskaidrojiet un dotiet filozofisko vērtējumu izteicienam: „Es jūtu, tātad es eksistēju“.
Izteicienā „Es jūtu, tātad es eksistēju“ slēpta dziļa doma. Vienkāršākiem vārdiem runājot – cilvēks bez jūtām nav nekas. Jūtām ir liela nozīme. Tās palīdz mums izpausties, izsaka mūsu attieksi pret apkārtējo sabiedrību. Es drīzāk transformētu šo izteicienu no „Es jūtu, tātad es eksistēju“ uz „Es jūtu, tātad es dzīvoju“. Manuprāt vārds „eksistēt“ skan pārāk banāli. Lai gan vārds kā tāds „eksistēt“ ir sinonīms vārdam „dzīvot“.
Eksistēt - ņemot vērā attiecībā uz cilvēku – manuprāt ietver sevī tikai izdzīvošanas funkciju pamatprasības – ēst, dzert, gulēt, bet dzīvot dod šim izteikumam pavisam „citu nokrāsu“!
Dzīvot tas nozīmē ne tikai ēst, dzert, gulēt, tas nozīmē pilnveidoties, attīstīties, izbaudīt likteņa sniegto uz visiem 100%, jo katrs pats ir „savas laimes kalējs“ un mūsdienās nekas „uz palpātes ar zelta maliņu netiek pasniegts“.
- „Vecā loģika izkaldināja medaļu ar šādu uzrakstu: idejai jābūt realitātei. Tagad uz medaļas otrā puses mēs rakstām: 1) Ideja ir realitātes daļa un 2) realitāte ārpus idejas ir pārāk plaša, tāpēc pat tā vismazākā daļa nevar izvietoties idejā“ (I.Diogens).
Dodiet filozofisko vērtējumu autora spriedumam no patiesības objektivitātes un realitātes uztveres subjektivitātes attiecību viedokļa.
Ņemot vērā no patiesības objektivitātes skatupunkta idejas ir ļoti daudz, tās „lidinās apkārt kā domu mākoņi“ un lielākoties katram ir vēlēšanās, lai viņu ideja pārtaptu realitāte, un visas idejas kopā arī veido mūsējo realitāti, tikai vai tiešām visas idejas ir tik nozīmīgas, lai tiktu iekļautas realitātē. Diez vai, tādā veidā realitāte tiek piegružota ar daudz ko nevajadzīgu, bet iespējams, ka realitāte ir tik plaša, ka viss nevajadzīgais atsijāsies pats? Ja skatās no realitātes uztveres subjektivitātes puses katrs domājošs, progresīvs subjekts uzskata sevi par svarīgu realitātes veidošanas sastāvdaļu, bet realitāte ir pārāk liela, tā nevar sadalīties un ievietoties idejā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1115362
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties