Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:568478
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.08.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

3.Definējiet civilprocesuālās tiesības, civiltiesības, kriminaltiesības, kriminālprocesuālās tiesības, darba tiesības, starptautiskās tiesības.
Civilprocesuālās tiesības – tiesību nozare, kuras normas nosaka civillietu izskatīšanas kārtību tiesā; tiesu lēmumu izpildes kārtību; tiesas, tiesu izpildītāju un procesa pašu darbību. (Juridiski terminoloģiskā skaidrojošā vārdnīca. Rīga: [B.i.] 2005. 57.lpp.)

Civiltiesības – tiesību nozare, kas regulē īpašumtiesiskās, līgumiskās, ģimenes, darījumu u.c. mantiskas vai personiskas attiecības sabiedrībā. (Krauklis V., Ūķis G., Krauklis J. Likumdošanas aktu terminu vārdnīca. Rīga: Senders R 1999. 128.lpp.)
Kriminaltiesības – valsts izdots normu kopums, kas nosaka, kādas darbības vai bezdarbība ir krimināli sodāma, kādi ir sodu veidi un kādā apmērā draud sods par izdarīto nodarījumu, kā arī reglamentē sodu noteikšanas nosacījumus.(Cīņai pret noziegumiem izstrādātu juridisku normu kopums).
(Juridiski terminoloģiskā skaidrojošā vārdnīca. Rīga:[B.i.] 2005.215.lpp.)

Kriminālprocesuālās tiesības – normu kopums, kas nosaka un regulē kriminālprocesuālo darbību un tās pamatprincipus un tiesiskās attiecības, kas rodas tās īstenošanā. Kriminālprocesuālās tiesības - tiesību nozare, kas regulē: izmeklēšanas iestāžu, prokuratūras un tiesas, kā arī procesa dalībnieku darbības kārtību kriminālprocesā (krimināllietā), tā izmeklēšanas un iztiesāšanas laikā, ko reglamentē kriminālprocesuālās normas, kā arī regulē šo tiesību subjektu tiesiskās attiecības - procesuālās attiecības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1348462
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties