Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:930988
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Iesniedzējs norāda, ka ZTI savu darbību ir uzsācis steigā, tā pieļaujot likuma normu pārkāpumu, līdz ar ko Iesniedzēja ieskatā ir pamats piemērot Civilprocesa likuma 632. panta trešajā daļā paredzēto mantas pārdošanas apturēšanu.
ZTI sniedzot rakstveida paskaidrojumus norāda sūdzības nepamatotību un minētajam nepiekrīt, jo ņemot vērā kolīzijas principus, vispārējo normu piemēro tik tālu, cik tā nav pretrunā ar speciālo tiesību normu, tādai speciālajai tiesību normai ir augstāks spēks, līdz ar ko zvērinātam tiesu izpildītājam ir jāievēro Civilprocesa likuma A daļas vispārējās normas tik tālu, cik tās nav pretrunā ar Civilprocesa likuma E daļā Tiesas spriedumu izpildes noteiktajām normām.
Turklāt, kas attiecas uz Civilprocesa likuma 555.panta termiņu 10 dienas, zvērināts tiesu izpildītājs informē, ka zvērinātu tiesuizpildītāju praksē ir pieņemts Civilprocesā norādītajam 10 dienu termiņam pieskaitīt 3 korespondences dienas, Tiesa pieņem lēmumu, ka nav iesniegti pierādījumi, ka darbības būtu pretrunā likumā noteiktajam, līdz ar ko ZTI sūdzība ir nepamatota un noraidāma.
Ir secināms, ka ZTI vienmēr ir jābūt atbildīgam un precīzam. Visas procesuālās darbības jāveic atbilstoši likumā noteiktajam un vienmēr jābūt gatavam aizstāvēt savu rīcību, to argumentējot un pamatojot ar likumos noteikto. Sūdzību iesniedzēji ir neapmierinātās puses, kuras gūst materiālus zaudējumus ZTI darbības rezultātā. Iespējams, ka veicot attiecīgos tiesas procesus tās cer paildzināt nolēmumu galīgu izpildi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties