Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:897537
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Velns – melns, diviem ragiem pierē un ar asti pakaļā. Sprīdītis uzveic velnu, pielietojot gudrību un atstājot tam asti. Ja to noņemtu, tad velns desmit tūkstošu gadu kalpotu citiem velniem par kāju paslauku. Vienīgais, ko viņš ņem ir viens no ragiem. Kamēr rags ataug, tikmēr tūkstoš gadu velns vairs nedrīkst rādīties virs zemes. Sprīdītis ir panācis vēlamo un pārvarējis velnu.
Princese Zeltīte – garā, bāli sārtā, zeltu rotātā ģērbā, gariem, uz abām pusēm krītošiem zelta dzelteniem matiem – ar zelta stīpu uz pieres. Skaistā princese Zeltīte ir ķēniņa jaunākā un mīļākā meita. Sprīdītim jāglābj princesi no Velna nagiem. Pārvarot velnu un izglābjot princesi, dabūjot pus ķēniņa valstības un princesi Zeltīti par sievu. Princese ir iedomīga, kategoriski noskaņota, uztraucoties par kaimiņu princeses domām, sakot, ka savas acis nedrīkstētu pacelt no kauna. Princese ir gatava panākt savu ar visiem līdzekļiem, ejot pāri galvām un sakot: “Es nedabūšu virsroku! Pagaidi, kā es dabūšu virsroku! Es sapulcēšu visu pili un tad tev likšu savus riekstus kost. Ar kādām burvībām tu tagad izkūlies, to nevar sazināt, bet tad gan tik viegli neies. Es tev uzdošu mīklas minēt, un, kad tu tās nevarēsi atminēt, visiem tūliņ acis atplētīsies, kas tu par ķēniņu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties