Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739105
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēces vēsture ir civilizācijas vēsture. Nav iespējams iedomāties cilvēces attīstību kādā citādā veidā. Caur civilizācijas vēsturi tiek nodrošinātas plašākas identifikācijas cilvēkiem.
Atšķirības pastāv starp civilizāciju vienskaitlī un civilizācijām daudzskaitlī. Civilizācijas ideju attīstīja 18.gs. franču domātāji kā pretstatu jēdzienam „barbarisms”. Civilizētā sabiedrība
Atšķīrās no primitīvās sabiedrības tāpēc, ka tā bija noteikta un pastāvīga, pilsētnieciska un kulturāla. Būt civilizētam bija labi, būt necivilizētam bija slikti. Civilizācijas jēdziens paredzēja standartus, pēc kuriem vērtēt sabiedrības. 19.gadsimtā eiropieši ziedoja daudz intelektuālās, diplomātiskās un politiskās enerģijas, lai izstrādātu kritērijus, pēc kuriem ne-eiropiešu sabiedrības varētu tikt vērtētas par pietiekami „civilizētām”, lai tās tiktu pieņemtas kā Eiropas dominējošās starptautiskās sistēmas locekļi.
Civilizācija un kultūra abas tiek attiecinātas uz cilvēku visaptverošu dzīves veidu. Tās abas ietver vērtības, normas, institūcijas un domāšanas veidus, kam sekojošās paaudzes dotajā sabiedrībā ir pievērsušas vislielāko nozīmi. Civilizācija ir kultūras kreativitātes oriģinālā procesa produkts, kas ir atsevišķu cilvēku darbs. Tā ir sava veida morālā apkārtējā vide, kas apņem noteiktu nāciju skaitu, un katra nacionālā kultūra ir tikai neliela daļa no viena veseluma. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties