Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:964738
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valstu tēlu pasaulē visbiežāk veido ar tūrisma industrijas palīdzību, veidojot to ar dabas, mākslas, cilvēkbūvniecības, kultūras un citu valstī atpazīstamu objektu palīdzību. Valsts tēls un tūrisma attīstības politiku valstī tiek veidota un pildīta caur valsts veidotām asociācijām, aģentūrām, ministrijām vai padomēm. To uzdevums ir arī veicināt valstī tūrisma attīstību, kas nes lielu ieguldījumu valsts ekonomiskā. Visbiežāk tieši šo organizāciju veiksmīgā vai neveiksmīgā darbība nosaka, cik nopietni valsts spēs konkurēt pozitīvā tēla, tūrisma industrijas un tās attīstības pupularizēšanā.
Latvijā šādas funkcijas pilda valsts aģentūra TAVA – tūrisma attīstības valsts aģentūra. TAVA ir Latvijas valsts pārvaldes institūcija tūrisma jomā, tā atrodas Ekonomikas ministrijas pārraudzībā un tika izveidota ar mērķi īstenot tūrisma attīstības valsts politiku, kas paredz tūrisma popularizēšanu, piedalīšanos starptautiskos gadatirgos, tūrisma tirgus izpēti un citus valsts dotus uzdevumus. Tātad, Latvijas tēls un konkurētspēja tūrisma tirgus piesaistē ir atkarīga tieši no šīs organizācijas darbības veiksmēm vai neveiksmēm un spējām realizēt valsts politiku. Līdz šim visai maz ir pētīta TAVA darbības efektivitāte, visbiežāk runā par tūrisma negatīvo statistiku, mūsu valsts neizteiksmīgo reputāciju/tēlu pasaulē, bet maz piemin galvenos atbildīgos par situāciju – TAVA. Tādēļ, manuprāt, svarīgi novērtēt šīs organizācijas darbību un izdarīt galvenos secinājumus un ieteikumus darbības uzlabošanai un efektivitātes paaugstināšanai, ja tas nepieciešams. Jo sevišķi svarīgi tas ir šobrīd, kad Latvija ieiet Eiropas savienībā kā jauna dalībvalsts, uz kuru vērsta pastiprināta uzmanība. Vajadzētu izmantot visas iespējas, lai spodrinātu Latvijas tēlu un piesaistītu pēc iespējas lielāku tūristu interesi mūsu valstij.
Darba autori kā pētījuma ierosinātāju un veicēju šī problēma interesē dēļ iegūtās augstākās izglītības tūrisma nozarē un lielās ieinteresētības šīs jomas attīstībā un tās veicināšanā valsts līmenī, ja šāda iespēja tiek dota. Izpēte būtu kā turpinājums nesen veiktajai iedzīvotāju aptaujai par Latvijas valsts tēlu pasaulē un Latvijas tūrisma produktiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties