Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:518612
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Tālizpētes materiālu izmantošana ģeoloģiskajā kartēšanā ir ierobežota un šis ir plašs pētniecības lauks pētniekiem, jo valstī nav vienotas politikas – kā tā veicama un kam šis darbs ir jāīsteno. Kā arī šāds process ir ļoti laikietilpīgs, tāpēc vēljoprojām tiek izmantotas PSRS laikā ražotās ģeoloģiskās kartes un tiek izmantota tajā laikā iegūtā informācija.
Tālizpētes materiālu izmantošana ģeoloģiskajā kartēšanā un procesu pētīšana notiek tikai dažviet, kur tiek domāts par teritorijas attīstību, saglabāšanu u.tml.
Ģeoloģiskās izpētes darbi Latvijā praktiski nenotiek, jo nav skaidri definēts, kam pieder resursi zem zemes konkrētajā vietā, jo lielu dabas vērtību atklāšanas gadījumā – šādas teritorijas automātiski pieder valstij, kas zemes īpašniekus dara piesardzīgus no šādu pētījumu veikšanas, jo, tādējādi, savu īpašumu iespējams arī pazaudēt.
Mūsdienu tālizpētes materiāli ir tik detalizēti, ka ar tiem iespējams noteikt precīzas jūras krastu erozijas teritorijas, kā arī to, kur konkrēto iežu un minerālu sanešu zonas ir pārvietojušās, kas ir ārkārtīgi svarīgi, lai pasargātu jūras piekrasti no turpmākās izskalošanās. Jūras krasta zonu izpēte, izmantojot tālizpētes materiālus, arī ir plašs darbības lauks, jo jūras piekraste ir tā, kur notiek visaktīvākie procesi mūsdienu Latvijā.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1382967
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties