Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:955124
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bērni bija vēl viens instruments, cenšoties piepildīt savu nepiepildītos mērķus un sapņus. Viņu arī neinteresēja pašu bērnu plāni un cerības, padevīgā sieve arī bija bezspēcīga.
Arī bērnus Olafs mīlēja, taču valdonīgi. Didzis jau bija iestumts Lietišķās mākslas vidusskolā, bet Austra tika dresēta rozentāļu prasībām. Palikusi vienatnē ar māti, meitene raudāja un lūdzās, jo no pirmās klases sapņoja kļūt par veterinārārsti, taču Beta izvairījās. Viņa negribēja pat slepus nostāties pret vīra gribu. Tāpēc strostēja meitu un stāstīja, cik puķaini mācēdama, ko nozīmē būt sievietei māksliniecei.
Visubeidzot, Dagmāras bērēs viņš ieradās patīksmināties vēl pēdējo reizi par sievietes postu.
Piepeši ieraudzīju Šubinu melnā uzvalkā ar sarkanām rozēm rokās. Meklēju viņa patuklajā sejā kaut nožēlas, līdzcietības atblāzmu, taču ieraudzīju vien augstsirdīgu lepnumu. Viņš ir ieradies! Ieradies, lai apstiprinātu pats sev, ka viņa vīrišķās niecības un nevarības lieciniece ir mirusi. Kas palicis pāri no Dagmāras taisnās dzīves? Kārlis Dobe — sakropļots, droši vien impotents grausts. Vairāk nekas. Ļaužu pūlis? Neatzīto solidaritāte!
Pēc bagātas villas uzcelšanas Jūrmalā, liedaga izrakšanas, lai mauriņā noliktu pāris skaistus akmeņus (kas saistījās ar Magdas ģimeni), rodas iespaids, ka Šubinam atļauts vis un visur, nekas vairs viņam nestāv pretī. Rodas sajūta, ka viņš sev pievilcis pēdējo mēģinājumu sagraut viņa kāršu namiņu salauzto likteņu vārdā. Šoreiz šī atriebība nāk Ērikas un dedzināšanas mēģinājuma formā. Un, kā izrādās, vienu – Ērikas – likteni izpostīt viņam tā arī neizdevās.
Šubins ar savu personālizstādi ir Parīzē. To man pastāstīja Austra — mūsu sovhoza veterinārārste. Šovasar viņa man atnesa izlasīt Knuta Hamsuna Kopotus rakstus, ko Šubins līdz ar citām mazvērtīgām grāmatām pārveda uz vasarnīcu.
Taču aprobežotais dzīves skatījums tā arī saglabājās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1316634
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties