Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:195824
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Citu baktēriju ierosināti meningīti.
Tuberkulozais meningīts
Atšķirībā no citiem meningīta veidiem tuberkulozes mikobaktērijas ierosinātajam meningītam ir pakāpenisks sākums. Smadzeņu apvalku iekaisums ir sekundārs, parasti tas veidojas pie hematogēnas diseminētas plaušu tuberkulozes formas. Primārais infekcijas perēklis lokalizējas plaušās vai limfmezglos, parasti bronhiālajos.
Saslimšana sākas ar vispārēju vājumu, subfebrilu temperatūru, galvassāpēm, ātru nogurdināmību. Tikai maziem bērniem slimības sākums var būt straujš. Meningeālais sindroms parādās vēlu un uzliesmo pirmās saslimšanas nedēļas beigās. Slimie ir bāli, temperatūra paaugstināta (nav vairs subfebrila), galvassāpes pastiprinās, raksturīgs nemierīgums, miegainība, bradikardija, parādās vemšana, kas nenes atvieglojumu. Otrās nedēļas sākumā parādās simptomi, kas liecina par galvas smadzeņu nervu bojājumu, pirmkārt acu puses- ptoze, anizokorija, izmainīta zīlīšu reakcija uz gaismu( samazināta vai vispār iztrūkst), galvas reiboņi, troksnis ausīs, dzirdes pasliktināšanās, lūpu kaktiņu asimetrija. Trešajā slimības nedēļā attīstās komatozs stāvoklis.
Tuberkulozā meningīta gadījumā stipri izteikti ir veģetatīvie traucējumi- palielināta svīšana, sāktnējo tahikardiju nomaina bradikardija, terminālajās stadijās atkal parādās tahikardija, aritmijas. Cerebrospinālis šķidrums tuberkulozā meningīta gadījumā ir bezkrāsains, citoloģiski pārsvarā ir limfocīti, palielināts OBV daudzums, samazināts Glc un hlorīdu daudzums. Asins ainā leikopēnija vai arī neliela leikocitoze ar neitrofilozi, kas palielinājušies uz samazināta limfocītu fona.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1241261
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties