Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:413647
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sociālā stratifikācija - sabiedrības hierarhija pēc vienas vai vairākām pazīmēm, kuras raksturo cilvēku sociālo nevienlīdzību: pēc ienākumiem, bagātības, varas, prestiža, vecuma, tautības, dzimuma utt. Sabiedrības diferencēšanos jeb noslāņošanos – procesu, kas var aptvert vairākas paaudzes, - sauc par sociālo stratificēšanos. Tās rezultātā sabiedrībā izveidojas dažādi sociālie slāņi jeb strati. Tie sakārtoti hierarhijā: augstāk esošo slāņu rokās ir vairāk bagātības un varas, tiem ir lielākas iespējas lemt par zemāk esošajiem slāņiem. Katrā sabiedrībā var nodalīt vairākus slāņus, kuru savstarpējās attieksmes veido hierarhiju. Īpaši priviliģētie slāņi veido sociālās stratifikācijas augšējos līmeņus.
Stratificēšanās procesā veidojas sabiedrības vertikālā struktūra. Vienā stratifikācijas līmenī esošajiem cilvēkiem dzīves iespējas un dzīvesveids ir līdzīgi. Katrā sabiedriskajā iekārtā vai vēstures periodā šiem stratiem var tikt dots vēl īpašs nosaukums. Socioloģijā par galvenajiem uzskata četrus stratifikācijas tipus: verdzība, kasta, kārta un šķira. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties