Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695929
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Inkoterms ir saīsinājums no starptautiskie tirdzniecības noteikumi, kas ir Starptautiskās tirdzniecības palātas apkopotās starptautiskās paražas preču piegādē. Šie noteikumi nav likums, kas obligāti jāpilda, tie ir spēkā tikai tad, ja līdzēji tieši atsaucas uz tiem savā līgumā. Inkotermu lietošana aiztaupa laiku, kas būtu jātērē sīki aprakstot līdzēju savstarpējās attiecības. Katrs termins sastāv no trīs burtiem, kas ir standartizēts apzīmējums jeb kods, kuru apstiprinājusi STP un ANO Eiropas Ekonomikas komisija .
Noslēdzot preču pirkuma līgumu starp dažādās valstīs esošiem uzņēmumiem, ir jāizvēlas līgumsaistībām piemērojamās tiesības, t.i., tiesības, kas regulēs līguma noslēgšanu un preču piegādi, noteiks pircēja un pārdevēja pienākumus, kā arī tiks piemērotas, risinot pušu strīdus, kas izriet no šā līguma. Latvijas Civillikums, kā arī starptautiskās konvencijas, kurām Latvija ir pievienojusies paredz līgumslēdzējiem tiesības brīvi izvēlēties līgumam piemērojamās tiesības. Piemēram, līgumam, kas noslēgts starp Latvijā un Vācijā reģistrētiem uzņēmumiem, var tikt piemērotas attiecīgi Latvijas vai Vācijas tiesības, bet tikpat labi arī Anglijas vai Zviedrijas tiesības. Tādas piemērojamo tiesību izvēles acīmredzams trūkums ir tas, ka viena vai abas līguma puses var līdz galam neizprast līgumam piemērojamās tiesības vai arī vispār nezināt savas kā pircēja vai pārdevēja tiesības vai pienākumus, kā arī līguma neizpildes vai nepienācīgas izpildes sekas.
Piegādes vieta.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1334374
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties