Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861024
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

8. Kā valsts atbalsta (varētu atbalstīt) Latvijas eksporta attīstību?
Kā jau iepriekš tika minēts, Latvijai eksports ir viens no svarīgākajiem izaugsmes balstiem. Diemžēl pēdējo gadu laikā, Latvijas preču eksports ir samazinājies, un lielākoties ražotāji tiek atturēti no eksporta, līdzekļu trūkumu dēļ. Tomēr, kā zināms, ka tikai ar iekšzemes tirgu nevar nodrošināt valsts tautsaimniecības attīstību, ir nepieciešams valsts atbalsts. Līdz ar to valsts uzdevums ir sekmēt preču un pakalpojumu eksportu.
Finanšu instrumenti eksporta veicināšanai:
Eksporta operāciju garantēšana, kreditēšana un apdrošināšana;
Konsultācijas uzņēmējiem par eksporta operāciju kreditēšanas, garantēšanas un apdrošināšanas iespējām;
ES Strukturālo fondu līdzekļu efektīva izmantošana eksporta veicināšanai.
Eksporta finansēšana dod iespēju eksportētājiem apgūt jaunus tirgus, neizmantojot savus apgrozāmos līdzekļus un kļūt ievērojami konkurētspējīgākiem. No visā pasaulē notiekošajiem ārējās tirdzniecības darījumiem EKA atbalsts nodrošina vidēji 15% jeb naudas izteiksmē- 300 miljardus ASV dolāru gadā.
Ņemot vērā attīstīto valstu pieredzi 1995. gadā Latvijā ārējās tirdzniecības veicināšanai tika izveidota valsts akciju sabiedrība "Latvijas Eksportkredīts” (LEK). Šī institūcija nodrošināja kreditēšanas un apdrošināšanas funkcijas laika posmā no 1995. līdz 2001.gadam, sniedzot atbalstu 148 projektiem (kopējās uzņemtās saistības veidoja 8 718 000 latus, no tām kompensācijās tika izmaksāti aptuveni 820 000 lati.
Sākot ar 1998.gadu LEK pamatkapitāls netika palielināts, kā rezultātā strauji saruka LEK atbalsta sniegšanas iespējas un 2002.gada februārī Ministru kabinets pieņēma lēmumu sākt LEK likvidāciju.
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), piesaistot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļus, ir radusi iespēju paplašināt savu pakalpojumu klāstu eksporta atbalstam.

9. Kas ir INCOTERMS 2000 un kā to pielieto starptautiskajā tirdzniecībā?
Incotems ir Starptautiskās Tirdzniecības noteikumi. Starptautiskos tirdzniecības noteikumus izdod Starptautiskā Tirdzniecības palāta, apkopojot pasaules tirdzniecības praksi.
Incoterms pirmo reizi tika publicēts 1936. g. Noteikumi palīdzēja unificēt tirdzniecības līgumus un likvidēt pārpratumus tirdznieciskos darījumos. Vēlākos gados noteikumi ir vairakkārt papildināti (1953., 1967., 1976., 1980. g.). Pēdējie papildinājumi veikti 1990. g - Starptautiskie Tirdzniecības Noteikumiem (Incoterms) 2000.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1247317
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties