Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:933187
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

• Izmantojot antidempinga nodevas (Kopš 1970. gadu vidus sarunas GATT ietvaros sāka aptvert ne vien starptautiskās tirdzniecības tarifu un ārpustarifu regulēšanas problēmas, bet arī nodokļu aplikšanas principu noteikšanu un antidopinga nodevu pielietošanas tiesīgumu. Valsts importētāja, kas pārdod preces par dempinga cenām, tagad ieguva tiesības ieviest antidempinga nodevas, kuras nedrīkst pārsniegt “dempinga starpību”, proti – starpību starp normālo un to cenu, par kādu prece ir ievesta valstī, kura to importē);
• Izmantojot kompensācijas nodevas pret preču importu, kuru eksports tek subsidēts atklātā vai slēptā veidā,
Starptautiskās tirdzniecības regulēšanas sistēmas neatņemama sastāvdaļa ir preferenču tirdzniecības nolīgumi, proti – speciālas vienošanās starp noteiktām valstīm preču un pakalpojumu eksporta un importa jomā. Visizplatītākie preferenču tirdzniecības nolīgumu veidi ir : kopējais tirgus; muitas apvienība; brīvās tirdzniecības zonas.
Kopējo tirgus būtību speciālisti parasti analizē, piemērojot Eiropas Savienības funkcionēšanas mehānismu, kā arī tā ir muitas apvienība un tajā ir brīvās tirdzniecības zonas.
1994. gadā tika izveidota Eiropas Ekonomikas telpa (EEA) – muitas apvienība, kas nodrošina preču, pakalpojumu, kapitāla un darbaspēka brīvu pārvietošanos starp EEA dalībvalstīm. Ziemeļamerikā šādu nolīgumu par tirdzniecības liberalizāciju noslēdza ASV, Kanāda, Meksika 1993. gadā. Tā bija Ziemeļamerikas vienošanās par brīvas tirdzniecības telpu (NAFTA).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties