Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:440464
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nacionālo, starptautisko un eiropeisko tiesību attiecību formas.
Viena no XX gadsimta galvenajām iezīmēm ir tautu pašnoteikšanās tiesību vispārēja nostiprināšanās starptautiskajās un valsts tiesībās, tātad šo tiesību ārējā starptautiskajā izpausmē. Pašnoteikšanās tiesību īstenošanas metode katrā gadījumā ir pilnībā atkarīga no iesaistīto subjektu civilizācijas un nacionālā kultūras līmeņa. Pēc savas būtības nacionālo tiesību īstenošana ir viena svarīgākajām un sarežģītākajām pēdējām ievirzēm, pretišķībām un mērķiem arī Eiropas Savienības tiesību un politikas evolūcijā.1
Tautu pašnoteikšanās tiesības noteiktas Apvienoto Nāciju Organizāciju (turpmāk ANO) 1960.gada deklarācijā par neatkarības piešķiršanu koloniālajām zemēm un tautām, kas pieņemta ar ANO rezolūciju 1514(XV). Deklarācijas preambulā minēts „tautu vienlīdzības un pašnoteikšanās princips”, atzīta visu atkarīgo tautu dedzīgā tieksme pēc brīvības un šo tautu izšķirošā loma savas nacionālās neatkarības sasniegšanā. Deklarācijā pasludināts:
1)Tautu pakļaušana ārvalstu apspiešanai, dominēšanai un ekspluatācijai veido cilvēka pamattiesību noliegumu, ir pretrunā ar ANO Statūtiem un ir apdraudējums pasaules miera un sadarbības sekmēšanai.
2)Visām tautām ir tiesības uz pašnoteikšanos; pateicoties šīm tiesībām, tās brīvi nosaka savu politisko statusu un brīvi īsteno savu ekonomisko, sociālo un kultūras attīstību.
3)Politiskās, ekonomiskās, sociālās vai izglītības sagatavotības neatbilstība nekad nedrīkst kalpot par ieganstu neatkarības atlikšanai (delayin).…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1387038
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties