Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskās publiskās tiesības, visaptverošie jautājumi un atbildes

     

    Konspekts12 Tiesības

6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:805409
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5.2.Nosauciet pamatus, uz kādiem iespējams nodibināt ANO Starptautiskās tiesas jurisdikciju? Miniet piemērus no tiesas prakses. - Viens no veidiem, kā Starptautiskā tiesa iegūst jurisdikciju, ir caur t. s. obligātās jurisdikcijas deklarācijām, Piekrišanu jurisdikcijai valstis var sniegt vairākos veidos, piemēram, noslēdzot līgumu, kurā ir paredzēts, ka strīdus par šo līgumu iztiesā Starptautiskā tiesa; vai arī, atsevišķi vienojoties, nodot konkrētu strīdu Starptautiskās tiesas izskatīšanai.
5.3.Izskaidrojiet pienākumu erga omnes būtību procesuālajās starptautiskajās tiesībās.
Saistības, kuru izpildē visas valstis ir juridiski ieinteresētas, jo to priekšmets ir svarīgs starptautiskajai sabiedrībai kopumā. No tā izriet, ka šāda pienākuma pārkāpums skar ne tikai cietušo valsti, bet arī visas pārējās starptautiskās kopienas dalībvalstis. Tādējādi šo saistību pārkāpuma gadījumā katra valsts ir jāuzskata par pamatotu, atsaucoties (iespējams, ar tiesu kanāliem) uz vainīgās valsts atbildību, kas izdarījusi starptautiski nelikumīgo darbību. Ir ierosināts, ka erga omnes pienākuma piemērs ir cilvēku pašnoteikšanās tiesības.
5.4.Vai var apgalvot, ka ANO Starptautiskajai tiesai ir obligāta jurisdikcija? Kāpēc? - ANO Starptautiskajai tiesai ir obligāta jurisdikcija, jo to nosaka normatīvais akts “ Par Starptautiskās tiesas jurisdikcijas atzīšanu”
5.5.Vai Latvijai ir saistoša ANO Starptautiskās tiesas jurisdikcija? - Latvijai ir saistoša ANO starptautiskās tiesas jurisdikcija, jo Starptautiskās tiesas obligātās jurisdikcijas atzīšana Latvijā ir nozīmīga gan tiesiski, gan politiski. “Tiesiskās sekas deklarācijai ir tādas, ka Latvija var vērsties Starptautiskajā tiesā pret tām valstīm, kuras pārkāpj savas starptautiskās saistības pret Latviju. Jāatzīmē gan, ka šādas tiesības Latvijai ir tikai pret tām valstīm, kuras arī atzinušas Starptautiskās tiesas obligāto jurisdikciju. Latvija pievienojās Starptautiskās tiesas obligātajai jurisdikcijai 2019. gada. 24. septembrī.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1388594
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties