Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:842901
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

„PAR”
1. Jebkuras valsts tiesību sistēmas viena no sastāvdaļām ir starptautiskās privāttiesības. Nepieciešamība vērtēt starptautisko privāttiesību regulējumu var rasties katrā gadījumā, kad tiesai ir jāskata prasība, kura satur ārvalsts elementu.
2. Starptautisko privāttiesību piemērošanas nepieciešamības pamatojums izriet no faktiskās dzīves realitātes – pasaulē pastāv daudz un dažādas tiesību sistēmas un, pieaugot valstu un tās iedzīvotāju sadarbībai, aizvien biežāk rodas situācijas, kad tiesai, risinot konkrētu tiesisku gadījumu, ir jāņem vērā citas valsts likuma regulējums.
3. Lai arī sākotnēji varētu uzskatīt, ka ārvalsts likuma ņemšana vērā ir zināma atkāpšanās no katras valsts suverenitātes, tomēr šāds uzskats nav pamatots, vēl jo vairāk – tas var novest pie rezultāta, kas nav savienojams ar valsts tiesisko iekārtu.
4. Neelastīga tiesas valsts likuma piemērošana var novest pie būtiska netaisnīguma, ja pušu attiecības ir nodibinātas, mainītas vai izbeigtas saskaņā ar vienas valsts likumiem, bet strīdus situāciju vērtē citas valsts tiesa, jo īpaši, ja šo valstu likumi konkrētajā jomā būtiski atšķiras, līdz ar to būtiski var atšķirties tiesas nolēmums.
5. Ārvalstu likuma piemērošanu var prasīt tiesā izskatāmās lietas pati būtība, jo tā, piemēram, satur elementu, kas pastāv tikai ārvalsts likumā, tādēļ tā ignorēšanas rezultātā var kļūt neiespējami atrisināt konkrēto tiesisko strīdu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330346
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties