Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:663158
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2009. gada oktobrī UNESCO Ģenerālās konferences laikā Latvija pirmo reizi tika ievēlēta dalībai UNESCO Izpildpadomē uz laika posmu no 2009. līdz 2011.gadam. UNESCO Izpildpadomes pirmajā sesijā 2009.gada novembrī Latvija, novērtējot tās aktīvo un kvalitatīvo darbību dažādu starptautisko institūciju, darba grupu darbā un dokumentu izstrādē, tika izvirzīta un arī ievēlēta UNESCO Izpildpadomes birojā par UNESCO Izpildpadomes priekšsēdētāja vietnieci.
Latvijai dalība UNESCO Izpildpadomē dod iespēju tieši ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu, sniedzot priekšlikumus, kritiku un komentārus Izpildpadomes sesijās par UNESCO darbību, programmu īstenošanu un attīstību, kā arī tā lomu un nozīmību starptautiskās politikas veidošanā. Atrašanās UNESCO Izpildpadomē un jo īpaši esot tās priekšsēdētāja vietnieka postenī Latvijai dod iespēju arī aktīvāk ar savām aktualitātēm, pieredzi un programmām iesaistīties UNESCO darbībā, nodrošināt pārliecinošu savu interešu aizstāvību un sev aktuālu jautājumu izvelšanu. Šī starptautiskā platforma ļauj arī Latvijai vēlreiz pierādīt sevi kā kvalificētu un augsti profesionālu dalībnieku starptautiska līmeņa debatēs un diskusijās, kā arī pierādīt sevi starptautiskās politikas veidošanā un globālās pārvaldības virzīšanā.
UNESCO Izpildpadome ir viens no Apvienoto Nāciju izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) trim pārvaldes orgāniem līdzās UNESCO Ģenerālajai konferencei un UNESCO ģenerāldirektoram. UNESCO Izpildpadomes sastāvs tiek atjaunots vispārējo vēlēšanu laikā Ģenerālās konferences laikā, kas notiek reizi divos gados. Izpildpadome sastāv no 58 valstu pārstāvjiem, kas satiekas divas reizes gadā pavasara un rudens sesijās un ir faktiskais UNESCO darbības pārraudzītājs un virzītājs UNESCO Ģenerālās konferences starplaikos. UNESCO Izpildpadome seko līdzi programmu darba organizācijai un tām atbilstošajām budžeta tāmēm, kā arī sagatavo kārtējo Ģenerālo konferenci un organizē un koordinē konferencē pieņemto lēmumu efektīvu īstenošanu tās starplaikos.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties