Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:527941
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskais kredīts
Startautiskā kredīta jeb aizdevuma mērķis ir stabilizēt valsts budžetu un finanšu sektoru, kā arī nodrošināt, lai valsts izpilda nepieciešamos kritērijus eiro ieviešanai. Tas ir aizdevu kapitāla kustība starp valstīm, kas pastāv trīs veidos: komerckredīts, bankas kredīts un valsts kredīts.
2009.gada 20.janvārī ES Padome pieņēma lēmumu piešķirt Latvijai vidēja termiņa finanšu palīdzību līdz 3,1 miljardu eiro apmērā. Savukārt 2008.gada 23.decembrī saskaņā ar Atbalsta vienošanos Starptautiskais Valūtas fons SVF apstiprināja Latviaji aizdevumu 1,7 miljardu eiro apmērā. Starptautiskās finanšu palīdzības sniegšanā piedalījās arī Skandināvijas valstis (Zviedrija, Dānija, Somija, Norvēgija un Igaunija) kopā piešķirot 1,9 miljardus eiro, Pasaules Banka -0,5 miljardus eiro, savukārt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, Čehijas Republika un Polija – kopā 0,4 miljardus eiro.
Starptautiskā finanšu palīdzība tika piešķirta ar nosacījumu, ka Latvija šajā laikā veiks virkni pasākumu monetārās, fiskālās un finanšu politikas jomās, kā arī strukturalās reformas ekonomikas knkurētsējas veicināšanai.
Starptautiskā aizdevuma programma ilga trīs gadus un Latvijai kopumā no tās pieejami 7,5 miljardi eiro. 2011.gada 22.decembrī SVF Valde izskatīja pēdējo SF misijas pārskata ziņojumu par Latvijas paveikto un atbalstīja Latvija Starptautiskā aizdevuma programmas noslēgšanu. Latvija no kopējā piešķirtā finansējuma apjoma izmantoja tikai nedaudz vairak kā pusi – 4,5 miljardus eiro.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1339593
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties