Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Starptautiskā biznesa pasaule un starptautiskās ekonomiskās attiecības

     

    Konspekts4 Ekonomika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:908661
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Saimnieciskās darbības ārējā vide.
Ārējā vide ir nekontrolējama. To ietekmē demogrāfija (iedzīvotāju ģeogrāfiskais izvietojums, iedzīvotāju blīvums, vidējais vecums, dzimums, izglītības līmenis, ienākumu līmenis un sadalījums u.c.), politika, kura ietver valsts un pašvaldību likumdošanu, kuras ierobežo vai veicina uzņēmējdarbību (veselības aizsardzība, dabas aizsardzība, darba likumdošana, muita, dažādi likumi par uzņēmējdarbību - pret monopolu likumi, nodokļu likumdošana, darba likumdošana utt.) Ekonomiskā dimensija ir vispārējās vides daļa, kura raksturo kopējo valsts vai kādas tās daļas (novada, rajona) ekonomisko veselību – (pirktspēja, bezdarba līmenis, procentu likmes, tirdzniecības deficīts, budžeta deficīts vai pārpalikums, IKP, inflācija utt.). Saimniecisko darbību ietekmē arī tehnoloģijas kuras ietver zinātniskos un tehnoloģiskos jauninājumus attiecīgajā darbības nozarē un sabiedrībā kopumā. Ekoloģiskā vide arī atstāj savu iespaidu uz saimniecisko darbību, piemēram, klimats, klimata tendences, laika apstākļi, ģeogrāfiskais stāvoklis. – Īpaši svarīgi tūrisma, lauksaimniecības un loģistikas u.c. nozarēm.

Brīvās ekonomiskās zonas.
Termins brīvās ekonomiskās zonas nozīmē to, ka tā ir daļa no valsts teritorijas, kur tiek piemērots brīvās zonas režīms, t.i., nodokļu atvieglojumu un īpašu muitas kontroles pasākumu kopums. Šajās teritorijās ir noliktavas, uzglabāšanas un izplatīšanas iespējas priekš tirdzniecības, kā arī pārkraušanas un eksporta iespējas. Šādas zonas lielākoties ir valstu brīvostas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties