Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:701989
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskā ekonomika nodarbojas ar ekonomikas un finanšu starptautisko atkarību starp valstīm. Tā analizē produktu, pakalpojumu, maksājumu un naudas līdzekļu plūsmu starp dažādām valstīm un pasauli, politikas regulējumus, kas ietekmē šo plūsmu un ietekmi uz nacionālo labklājību. Šo ekonomikas un finanšu atkarību ietekmē politiskās, sociālās, kulturālās un militārās attiecības starp valstīm.
Pārsvarā starptautiskā ekonomika nodarbojas ar starptautiskās tirdzniecības teoriju, starptautisko tirdzniecības politiku, balansu starp maksājumiem un ārzemju maiņas tirgiem un atvērto ekonomiku. Starptautiskā tirdzniecības teorija analizē pamatus un ieguvumus no tirdzniecības. Starptautiskā tirdzniecības politika izskata iemeslus un efektu tirdzniecības ierobežojumiem. Maksājumu balanss mēra valsts kopējo čeku un kopējo maksājumu pret pārējo pasauli, kamēr ārzemju apmaiņas tirgus ir institucionālais ietvars apmaiņai ar vienas valsts valūtu pret citas valsts valūtu. Visbeidzot, atvērtā ekonomika nodarbojas ar mehānismu, kas koriģē maksājuma balansa līdzsvaru (deficītu un pārpalikumu). Vēl svarīgāk ir analizēt attiecības starp iekšējo un ārējo ekonomikas sektoru valstī, un kā tie ir savstarpēji nesaistīti vai saistīti ar pārējo pasaules ekonomiku saskaņā ar dažādo starptautisko monetāro sistēmu.
Starptautiskā tirdzniecības teorija un politika ir mikroekonomikas aspekts starptautiskajā ekonomikā, jo tā strādā ar individuālu valsti kā vienu vienību un ar vienu individuālu patēriņa preci. Un no otras puses, kopš maksājumu darījumu balanss ar kopējiem čekiem un maksājumiem, tāpat kā koriģēšana un citas ekonomikas politikas, kas ietekmē nacionālā ienākuma līmeni un vidējo cenu līmeni valstī, reprezentē makroekonomiskos aspektus no starptautiskās ekonomikas. Šie bieži tiek saistīti arī ar atvērto tirdzniecību un starptautiskajām finansēm.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1364589
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties