Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900214
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

34.p.3.pkt. Spriedumu neatzīst, ja tas ir nesavienojams ar spriedumu, kas dalībvalstī, kurā prasa atzīšanu, pieņemts strīdā starp tām pašām pusēm.
34.p.4.pkt. Spriedumu neatzīst, ja tas ir nesavienojams ar agrāku spriedumu, kas pieņemts citā dalībvalstī vai kādā trešā valstī un par vienu un to pašu pamatu un priekšmetu starp tām pašām pusēm, ar nosacījumu, ka agrākais spriedums atbilst nosacījumiem tā atzīšanai dalībvalstī, kurā prasa atzīšanu.
27.p. Lis pendens un saistītas prasības -> 1. Ja prasības par vienu un to pašu pamatu un priekšmetu starp tām pašām pusēm ir celtas dažādu dalībvalstu tiesās, tad visas tiesas, kas nav tiesa, kurā pirmajā celta prasība, pēc savas iniciatīvas aptur tiesvedību, līdz tiek konstatēta tās tiesas jurisdikcija, kurā pirmajā celta prasība.
2. Ja ir konstatēta tās tiesas jurisdikcija, kurā pirmajā celta prasība, tad visas tiesas, kas nav tiesa, kurā pirmajā celta prasība, atsakās no jurisdikcijas par labu pirmajai minētajai tiesai.
*Ja ir tiesvedība ar trešo valsti, nav atrunāts, jo darīt ar identiskām prasībām -> EST pēc iespējas mēģina sargāt savus pilsoņus un neatdot trešajām valstīm.
Identiskās prasībās jurisdikcija būs tiesai, kura pirmā saņem pieteikumu.

35. pants
Pant paredz neatzīšanu specifiskās kategorijās.
1. Turklāt spriedumu neatzīst, ja tas ir pretrunā II nodaļas 3., 4. vai 6. iedaļai, kā arī 72. pantā paredzētajā gadījumā.
2. Pārbaudot jurisdikcijas pamatu iepriekšējā punktā minētajā gadījumā, tiesai vai iestādei, kurā iesniegts pieteikums par atzīšanu, ir saistoši konstatētie fakti, kas ir pamatā izcelsmes dalībvalsts tiesas jurisdikcijai.
3. Ņemot vērā 1. punktu, izcelsmes dalībvalsts tiesas jurisdikcija nav pārskatāma. Šīs regulas 34. panta 1. punktā minēto sabiedriskās kārtības pārbaudi nevar piemērot normām, kas saistītas ar jurisdikciju -> jurisdikcija (tad, ja nav bijusi pareiza jurisdikcija) nav daļa no ordre public; ja nav neviena no izņēmuma jurisdikcijām (Krombach v Bamberski).
Izcelsmes dalībvalsts tiesas jurisdikcija nav apstrīdama! Atzīšanas un izpildāmības procesā nevar pārbaudīt, vai otras valsts tiesai bija jurisdikcija. Tam ir 3 izņēmumi:
• Patērētāji – piem., ja nav pareizi izvēlēta jurisdikcija patērētāju lietās, spriedumu var neatzīt,
• Apdrošinātie
• Izņēmumu jurisdikcija (22.p., piem., visām lietām, kas saistītas ar ierakstīšanu nacionālā reģistrā;
Spriedumu atzīšanā, arī izpildes pasludināšanā, ārvalsts spriedums nevar tikt pārskatīts pēc būtības nekādos apstākļos (36. un 45.pants).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties